Thee Beurzen Tips

Corona moe (2)

Misschien is dit niet de juiste omschrijving maar ik ben redelijk snel tot de ontdekking gekomen dat ik er klaar mee ben wat betreft alle praatprogramma’s omtrent Corona. Ik kijk nog amper tv, ik lees en zoek zelf mijn informatie wel op en hoef dat niet te zien in combinatie met gezichten van personen die reeds met 1 been in een vergane wereld staan.

Maar wat moet je dan doen, ik kan toch moeilijk de hele tijd zitten lezen wanneer ik vrij ben en de theezakjes kunnen me sinds vorig jaar iets minder boeien. Niet gelijk denken dat ik er klaar mee ben, nee zo is het niet maar ik kan me niet meer uren concentreren met het uitzoeken, invoeren en opbergen van de zakjes. Zo nu en dan eens een uurtje dat is meer dan voldoende. Voordeel van een hobby is dat je zelf mag bepalen wat je wel of niet doet.

Dan blijft er dus veel vrije tijd over, ondertussen ingevuld met fietsen, wandelen en fotograferen maar ook met iets wat is ontstaan tijdens deze coronacrisis. Ik kijk elke dag wel naar live huiskamer optredens met heel veel verschillend muziek. Elke donderdag is er een optreden van de Jeetjes vanuit een studio in Volendam. Gewoon met z’n drietjes zonder camera-man of anderen, dus gewoon zoals jij en ik ook zouden filmen. Dan is er via de regionale zender RTVNoord ook al een aantal keren live muziek te horen geweest via een streaming en we hebben nu ook PrivePodium.live ondekt. Dit laatste is een nieuw initiatief waarop vele artiesten elke avond gebruik van maken. Optreden in hun eigen omgeving, alleen of met minimale bezetting en uiteraard op anderhalve meter. Maar zo ontzettend leuk. Ik heb hier onder een paar optredens neer gezet die ik zelf live heb gezien in de avond maar naderhand ook op YouTube verschenen. Maar niet alles is te delen, sommige optredens zijn niet deelbaar op websites en alleen te zien via YouTube. Oa concert van Sjors van der Panne. Ga daarvoor naar de Podium Live op YouTube.

Mijn credo, muziek helpt je door deze moeilijke periode, het geeft rust in je hoofd.

Afbeelding van Hrayr Movsisyan via Pixabay

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − tien =