Inklaringskosten

Ik ben boos of moet ik vreselijk lachen? Enige weken terug werd ik benaderd door een theefirma in Amerika of ik hun thee wilde proberen aangezien ze wellicht ook de Europese markt willen veroveren met hun losse thee. Nou dat is uiteraard een strak plan en ik wil hun thee wel eens proberen en hun mijn ervaringen vertellen.

Afgelopen week kreeg ik een melding dat er een pakketje voor me zou zijn die ik de volgende dag kon ophalen bij het postagentschap in ons dorp. Mooi, hier hou ik van. De volgende dag was er een nieuwe app-bericht en het pakje zou nog een dag later komen. De spanning stijgt want wat zal er komen?

Ja en dan krijg ik weer een weer een app-bericht, het pakje zou nu toch echt de volgende dag komen en……. ik mag even € 22,45 aan inklaringskosten betalen. Oeps, dat is wel een heel bedrag want er zijn niet echt grote pakketten onderweg. Zullen ze dan uit Amerika zo’n groot pakket verzenden?

Afgelopen vrijdag was het eindelijk maar toch zo ver dat ik het kon ophalen en bij binnenkomst begint Jan van het agentschap al te lachen. O jee dat lijkt niet best. Hij loopt naar zijn opslag waar de pakketten staan en komt terug met een A4 envelop. Ik mag hem meenemen tegen betaling van € 22,45. Ja en wat doe je dan? Misschien zitten er wel gouden theezakjes in. En betalen moet ik sowieso, ook al zou ik hem niet meenemen. Envelop zal teruggaan maar ik krijg wederom een factuur. Maar mijn nieuwsgierigheid is toch ook wel groot en weet dat ik bezwaar kan indienen. Dus ik neem hem mee.

Inhoud 3 schitterende zakjes met losse thee. Geen goud, diverse kaartjes en daar mag ik het mee doen. De brief met bezwaar is geschreven en we wachten dus maar af wat voor een reactie ik ga krijgen.

2 thoughts on “Inklaringskosten

  1. graag een vervolg op de klacht Maria. Ik ben erg benieuwd. Ik had eerst willen weten wat er exact in zat, wat staat er bv op het postale etiket. Maar ik had het pakje geweigerd! Nu hoop ik dat de thee uitermate lekker is, want € 22,45 voor 3 zakjes thee is van de zotte. Volgens mij ben jij de dupe geworden van de nieuwe regels, geen goederen in een brief. Maar dit is over de top. (negatief wel te verstaan). Inklaring is douane -> volgens mij hebben ze geld nodig.

  2. Dit gaat waarschijnlijk een lange geschiedenis worden. Ik kreeg gelijk bericht dat het was ontvangen en dat men het zou uitzoeken, maar dat kon wel enige maanden duren. 2 dagen later weer een brief, dat ik met bewijzen moest komen. Dus kopie gemaakt van de insta-posts en die weer opgestuurd. En nu wachten wat PostNL gaat zeggen en dan sturen zij het eventueel op naar de douane en die bepaald uiteindelijk. Lange adem dus. Maar er zit behoorlijk wat in de zakjes, kan er wel meerdere koppen van zetten. Dat is dan nog weer een heel klein voordeel. Ondertussen al 2 enveloppen binnen uit Japen en Nederland, beide met volle zakjes die ik mag reviewen. Zonder boetes oid. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + vijf =