8. Geen inspirerend nieuws

Zomaar een zaterdag, na een nacht van vaak wakker worden door de wind en de regen die tegen het raam slaat, besluit ik om 9 uur toch maar een begin te maken met deze zeer sombere dag. Buiten staan twee kleine kerstboompjes en die kunnen gelijk hun lichtjes laten branden. Misschien is er vandaag wel tijd om een klein boompje voor in huis te kopen. De twijfel staat weer toe, toch een echte boom met kluit die naderhand verder mag groeien in de tuin? Of gaan we voor een nepper, maar daar mag je wel een studie project van maken om te kijken wat kan en wat beslist niet kan betreffende milieu voorschriften.

Zoonlief heeft enige jaren terug stage gelopen bij een firma die kunstkerstbomen importeert en hij kan me exact vertellen wat ik dan zou moeten nemen. Het moet dus een boom zonder pvc zijn, ja dat had ik zelf ook kunnen bedenken. Maar het alternatief PE is wel een heel andere prijs en waarom zie ik alleen maar bomen van minimaal 1,70? 

Nou ik weet het wel hoor, ik ga gewoon een echte boom kopen, gelijk in pot zodat ik veel langer plezier heb, dus geen gekapte boom maar eentje die wellicht volgend jaar zelfs weer de kamer in mag komen.

Het zakje van vandaag is er eentje van het merk Boszy Teak uit Hongarije en zit in mijn eigen verzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =