Infini Tea onder de loep

Het wordt weer tijd voor een review van thee, dit keer doen we dit in opdracht van de firma Infini Tea.  Ik heb kennis met hun gemaakt op het Teafesteaval in Utrecht en ze wilden graag meewerken aan mijn voorstel om hun thee te reviewen voor deze website en voor de T-Post. De thee is alleen los te koop en niet in zakjes verkrijgbaar.

De eerste die ik ga drinken is de Queen of Darjeeling, volgens de info op het zakje is dit goed voor mijn bottengestel, huid, mondhygiene en stofwisseling. Ik laat de thee ongeveer 4 minuten trekken en zie een mooie donker kleurige thee verschijnen.  Ik krijg een lekker sterk theetje en zeer geschikt om op een maandagochtend de week mee te beginnen en ik even goed bij de les moet blijven. Prima thee.

De volgende die we gaan testen is op papier een van mijn lievelings theetjes. De oolong! Maar je moet er van houden, hoor rondom me toch vaak dat ze deze thee niet lekker vinden. Ik heb vandaag de Bullet Oolong, goed voor gewrichten, ontgiftend, weestand, huid en spijsvertering. Klinkt super gezond. Laat hem 3 minuten trekken en zoals gewoonlijk bij een Oolong zie je amper kleur in je glas. Het blijft een zacht geel drankje. Maar wat een heerlijke kop thee, Oolong zoals Oolong behoort te zijn. Dikke aanrader.

Sweet Mango Love, zwarte thee & fruit, voor ontspanning, vitaliteit, huid, spijsvertering en mondhygiene.  Hmm, mango en thee, dat vind ik wel lekkere combinatie. Even lekker laten trekken, maar de smaak van mango komt niet echt naar boven. Thee is prima, beslist niets mis mee, maar er hadden wat mij betreft wat meer stukjes mango in gemogen. Ik laat de thee ook gedeeltelijk afkoelen om te zien hoe het koud smaakt en dan is er een verrassende wending en smaakt de thee heerlijk en proef ik wel de mango. Toppertje voor het maken van ice-tea.

Dan ga ik wederom gezond doen met Almond Fairy, deze zal me energie geven, is goed van hart & bloedvaten, cholesterol en ontspanning.  Na enige minuten krijg is een donker rosé kleurige thee met een sterke geur van amandel. Tsja en dan moet je een oordeel geven over deze thee, die eigenlijk geen thee is. Ik drink hem lekker warm met de bedoeling om een gedeelte koud te drinken, maar tot mijn grote vreugde is dit heerlijk en drink ik zonder er over na te denken, mijn thee in 1x op. De smaak heeft een iets zoetige smaak en blijft je tong lang strelen. Ondanks thee zonder thee, is dit een heerlijke thee. Hele dikke 10!

Woensdag, de drukste dag op het werk, aangezien ik tegenwoordig een totaal andere baan heb en de verbindende factor ben tussen onze vertegenwoordigers en onze adverteerders moet ik op woensdag altijd goed wakker zijn en zorg er voor dat ik op dinsdagavond bijna nooit andere afspraken plan.  Dus wat ga ik drinken, Classic Gunpowder, voor concentratie, stofwisseling, huid, hart & bloedvaten. Op de dag dat ik dit ga drinken op mijn werk, zit ik tot over mijn oren in het werk, bijlage hier, bijlage daar, adverteren op Facebook, rectangles laten opmaken voor mega veel websites. Dus de concentratie moet optimaal zijn. En het werkt, de thee is erg lekker, zowel warm als koud.  Of mijn concentratie nu optimaal is door de thee of gewoon omdat ik mij kan afsluiten en alles verzorg zoals ze men verwacht. Ik kom de dag prima door na 2 beste bekers Gun Powder. Probeer het ook eens op een dag dat je wel wat extra concentratie kunt gebruiken.

Coconut Kiss, voor ontspanning, weerstand, hart en bloedvaten. Nou gaat het mij vooral om de weerstand, de herfst heeft zijn intrede gedaan, na een lang en hete zomer, is het sinds enkele dagen, echt herfst geworden. Dus wel kunnen wel wat weerstand gebruiken, maar of ik dit nu krijg door een donker rood theetje? Allereerst is dit een thee die niet zoals zovele rode fruit theetjes zuur is. De smaak is enigzins neutraal. Warm is het prima te drinken, maar helaas is dit gewoon niet mijn ding. Ik laat de helft dus afkoelen om te zien hoe hij koud proeft. Nee ook dan niet mijn ding, hij wordt iets zuurder wanneer het koud is. Geef mij maar een echte thee.

 

Echte thee, dat moet sterk zijn, ik wil de thee proeven en geen randproducten en bij Smokey Lapsong Souchong proef ik dit dus ook wel degelijk. Maar hier moet je van houden, mijn zoon vind dit de enige thee die lekker is, ik heb het gevoel dat ik in een jaren 80 verzorgingstehuis zit tussen allemaal oude mannen die een dikke sigaar roken.  En ik drink deze thee met smaak op, neus niet te lang boven je glas houden. Maar dit is tenminste thee! Lekker, je blijft er wakker bij en mijn huid, stofwisseling en mondhygiene hebben er baat bij.

Wat heerlijk om zoveel verschillende theetjes te mogen testen en op een zonnige morgen op mijn werk begin ik aan White Cherry Blossom. Een lichte thee die je niet onnodig te lang moet laten trekken om het donker te krijgen. Maar wat een lekkere thee, lekker zacht van smaak en prima begin van de dag wanneer je reeds goed wakker bent. Ondertussen gaat het goed met mijn stofwisseling, vitaliteit en mijn weerstand. Laat de herfst maar komen, ik ben er klaar voor met al deze gezonde theetjes.

Dan zijn we klaar voor de Sencha Forest Berries, en dan roep ik “Wouw” want dit is echt lekker. Ben ik tot nu zeer tevreden, bij deze is het echt super tevreden. Ik proef bessen! Heerlijke groene thee met fruit, mijn maag en darmstelsel is tevreden, bloeddruk is prima en ik dans in het rond, zo vitaal word ik er van. Dikke aanrader dus!

Hoe lekker dat deze dus ook is, de volgende is voor mij beslist niet lekker. We gaan voor de Dragon Well, groene thee voor mijn botten, concentratie, hart & bloedvaten en wederom weerstand. Maar vind hem gewoon niet lekker, de smaak blijft ook nog eens lang mijn smaakpapillen teisteren. Maar het is gewoon niet mijn ding, al drink ik wel mijn glas helemaal leeg, helaas wordt het na de laatste slok niet beter. Voor liefhebbers van groene thee wellicht een dikke tien voor mij een mager zesje.

De laatste die ik mag proeven en testen is de Cleansing Detox, een groene thee met kruiden, reinigend, spijsvertering, weesrstand en vitaliteit. Gezonde thee dus en ondanks mijn scepsis tegen dit soort theetjes, is dit gewoon wel een lekkere thee. Smaak blijft hangen en de kruiden hebben niet de overhand. Lekker en een dikke 7.

Mijn algehele conclusie over Infinitea is dus zeer positief. Je kunt hun online vinden via http://www.infinitea-markthal.nl maar ook op een van de leukste locaties in Nederland, de Markthal in Rotterdam of de Vershal in Eindhoven.  Misschien gelijk een idee om naast het kopen van enkele theesoorten eens de Japanse Tea Sample box te kopen voor slechts € 4,00 en zo je eens te verdiepen in de Japanse theecultuur en smaakjes.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + zeventien =