Thee Beurzen Tips

Maartensdijk, je was weer geweldig

Zaterdagmorgen, kwart voor 6, rinkel de rinkel, vreselijk gevoel om nu al van mijn bed te moeten stappen. Ik begeef me als een zombie richting de badkamer. Waarom doe ik me dit aan op een vrije dag en dan zo ontzettend vroeg mijn bed uit te moeten gaan. Maar de waterstralen doen me goed, ik word wakker en weet weer waarom ik zo vroeg ben. Ik wil naar Maartensdijk om de grootste ruilbeurs van Nederland te bezoeken. Had ik eerst twijfels om te gaan, ik heb te veel achterstand, het is me er vaak net even te druk, zou alleen moeten gaan en ik had als voorwaarde dat ik dan de vrijdag voorafgaand een vrije dag zou moeten kunnen nemen. Dat laatste was mogelijk en aangezien ik de donderdag er voor ook al vrij was, is het allemaal wat leuker en ontspannender om te gaan.

20 voor 7 zit ik in de auto, het is nog donker en aangezien de website vanAnaarBeter.nl aangeeft dat er wegwerkzaamheden zijn rondom Almere, besluit ik over Zwolle en de Veluwe te gaan. Minstens een zo mooie route als door de polder. Maar gezellig is het niet, dit keer ga ik alleen en het is wel erg stil in de auto. Muziek dan maar wat harder en opletten dat ik me een beetje aan de snelheid blijf houden. Tot een Hoogeveen is er niets aan de hand, maar wat een afknapper, er is een omleiding, die wel een kwartier extra tijd gaat kosten. Daar gaat mijn goed humeur, want waarom werd deze omleiding niet vermeld op de webiste vanAnaarBeter.nl?

Maar na een siteseeing door wakker wordend Hoogeveen, kom ik toch weer op de A28 richting Utrecht en dan kan er 130 op de teller worden gezet en is het gaan met de banaan. Keurig op tijd kom ik aan in Maartensdijk, klaar wakker door het lekker meezingen in de auto, je moet toch wat wanneer je er alleen in zit. Na de nodige kennismakingen is het tijd voor de eerste ruil en dat wordt Linda uit Noorwegen. Gelijk een super goeie ruil. Maar zoals altijd gaat het dan in 1x door en volgen Belgen, Tsjechen en Nederlanders elkaar in rap tempo op. De nieuwste adventseries en leuke kerstzakjes verdwijnen in mijn buit-tas. Maar ook ontbrekende zakjes uit series, nieuwe series en gewoon mooie en minder mooie zakjes gaan erin.

  

Voor mensen die mij beter kennen weten ook dat het verzamelen op een beurs voor mij niet alleen bestaat uit zoveel mogelijk zakjes scoren> Nee voor mij bestaat het ook voor een groot gedeelte uit het bijpraten met vele bekenden. Door de jaren heen heb ik er zoveel mensen leren kennen en met vele wil ik dan ook rustig bijpraten. Met Alie even over het leven en alle minder mooie facetten van het leven, met Joke omtrent een goedmakertje, zal nooit weer vergeten om te reageren op haar post, met Linda over het leven in Oslo, met de Damsters over winkelen in Maartensdijk, met ons knipperlicht Jonas over zijn doorstart, maar ook met Peter over het bezitten van zakjes uit landen als Bhutan, Libanon, Syrië en Iran. Ach met zoveel kunnen praten en dan zijn er voor mij geen duizenden zakjes en zit ik op het super mooie aantal van 562 nieuwe aanwinsten en nog een aantal fraaie adventkalenders.

  

En toch is het dan weer veel te snel 5 uur en is de beurs ten einde en had ik nog wel met veel meer mensen willen ruilen. Maar er zijn ook afspraken gemaakt, eind februari zullen we met een aantal noordelingen bijelkaar komen om weer te ruilen. Heerlijk en dan besluiten we de dag in Nunspeet met een aantal mensen en heerlijk eten. Wat weer een toffe dag. Marjoke, Joop en Adri. bedankt voor het organiseren van deze beurs en wellicht weer tot volgend jaar.

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 7 =