Nieuwe start, de Kanteling is begonnen

Sinds enige weken zitten we in een nieuwe fase bij de krant, project de Kanteling is van start gegaan na een spectaculair begin in Leeuwarden met veel geluid en een presentatie van de plannen door onze nieuwe directeur Pier. Ja ik noem hem Pier, zelfs wanneer ik hem tegen kom of ik in gesprek met hem ben, dan is het voor mij Pier. Toen ik een 13 jaar terug bij de krant kwam te werken, na een aantal jaren in het betaalde voetbal, was de directeur Gijs. Hem kende ik al langer als een van RvC van de BV Veendam. Maar Gijs was gewoon Gijs. Na zijn vertrek hebben we een aantal directeuren gehad maar met niemand had ik ook maar de minste behoefte om te met hun voornaam aan te spreken. Was de ene de snelle jongen uit het westen, de andere een foute man die ons zo snel mogelijk wilde laten inlijven bij een van de grote kranten in ons land en de derde was iemand die schoon schip moest maken door reorganisaties door te voeren. Behield de nodige afstand tot het personeel.

Maar nu dus Pier en hij wil van ons krantenbedrijf een mediabedrijf maken. De krant zal nog jaren een groot deel uitmaken van onze bezigheden, maar tv, social media zal een steeds groter onderdeel gaan uitmaken van ons bedrijf en daarvoor zijn nieuwe samenwerkingen aangegaan en zullen wij als “oud kranten  mensen”, ook steeds meer andere zaken op ons bordje krijgen en zijn er onderdelen de deur uitgegaan, waaronder mijn werkzaamheden tot 1 januari jl.

En nu dus de Kanteling en voor de mensen in Groningen, een verhuizing vanuit het grote gebouw aan de ring van Groningen naar de oude drukhal. Helemaal verbouwd tot een kantoor anno 2018. Industrieel karakter zoals ze zo mooi zeggen. Zit op de 2de etage, het oude inkt van jaren terug zit als aandenken nog op de muren, trappen zijn als brandtrappen, niks systeeemplafonds, nee we kijken aan tegen buizen en leidingen. Maar na jaren aan een bureau die lang geleden als richting de stortplaats had moeten gaan, nu een hyper modern bureau. Kan zelfs gaan staan werken wanneer je na een dag niet meer weet hoe je moet zitten.

De kanteling, afdelingen zijn op de schop gegaan, nieuwe afdelingen zijn ontstaan, ik zit nu op de afdeling Traffic en ineens zijn we van een kleine afdeling nu een grote, aangezien WVB en CPU, nu ook onder Traffic vallen. Vandaag is mijn eerste volle werkdag op mijn nieuwe plek. Kom maar op, ik ben klaar voor de Kanteling.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − negen =