van den Biggelaar

Afgelopen week kwam er weer onverwacht een leuk pakketje bij me binnen en mag ik weer een review doen. Dit keer is het de firma van den Biggelaar die mij heeft voorzien van een serie nieuwe zakjes. Helaas voor de mensen die denken dat dit ook in de winkel te koop is, nee dus, het is alleen voor de horeca.
Vrijdagmorgen, laatste werkdag en dan heerlijk weekend, de warmte is enigszins verdreven en ik begin de dag met een “Vreugde Kruid”, in eerste instantie misschien niet mijn ding maar de naam is zo aansprekend dat ik er mee begin. Heerlijke verrassing, lekker theetje nadat ik hem 6 minuten heb laten trekken en daarna afkoelen. Op de een of andere manier kan een warme kruidenthee mij niet bekoren en laat ik het afkoelen tot een lauw warm drankje wat ik dan wel erg lekker vindt.

  

De volgende die we gaan drinken is de Bosfruit, allerlei fruit dat ik ook weer volgens de zetvoorschriften een minuut of 6 laat trekken en dan een mooi rosé-achtige thee krijg. Rode thee, sommigen noemen het vaak zure thee vind ik best heel lekker maar laat hem wel altijd afkoelen. Wanneer ik hem warm drink dan krijg ik het gevoel dat ik warme cassis drink maar iets afgekoeld vind ik het heerlijk. Aangezien ik maar 1 zakje bezit drink ik hem dus afgekoeld en het is een echte aanrader maar zou ik er nog een zakje bezitten dan is dit ook nog wel de enige thee die ik als icethee wil drinken. Dikke vette voldoende voor deze smaak.

Nu wordt het tijd voor een echte kop thee, hiervoor kiezen we “Engels Ontbijt”, ach en hier hoef ik weinig over te vertellen. Wanneer je weinig eisen stelt aan een kop thee is dit nog altijd de meest verkochte thee in Nederland.  Altijd lekker en een zakje met 2,5 gram inhoud geeft net even meer smaak dan het meest voorkomende 2 gram inhoud. Ook deze krijgt een dikke voldoende, prima bezig firma van den Biggelaar.

  

Met deze warme temperaturen gaan we nu voor een “Tropisch Genot”, welk een spannende naam en wanneer ik na de inhoud van het builtje kijk dan kan ik alleen maar in spanning afwachten hoe dit zal smaken. Stukjes banaan, ananas, appel, kokos, mango en dat te samen met witte thee. Dit kan niet anders dan het bekende engeltje zijn dat over je tong plast. Eerst maar weer 6 minuten laten trekken in water van 100 graden. De geur van een tropisch drankje komt me gelijk tegemoet en wederom ben ik laaiend enthousiast, wat een heerlijke thee, heb het eerste gedeelte warm gedronken en bewust de helft laten staan en deze lauw gedronken. Beide erg lekker, zal het ook prima doen als icetea met een aantal ijsklontjes. Dikke aanrader dus.

Het wordt weer tijd voor een oude bekende, de “Earl Grey”, een thee die ik wel kan waarderen maar die bij het ene merk sterker uitvalt dan bij de andere. Deze heb ik volgens zetvoorschrift 5 minuten laten trekken en vraag me af of dat niet veel te lang is, want bij menig zakje is dit 2 a 3 minuut en dan krijg ik al een te sterke thee. Maar we houden ons aan de voorschriften van de kenners en wat ik krijg te zien is een mooi licht kleurig glas thee en die ook nog eens verrukkelijk is, een earl grey zoals een earl grey moet zijn en met een pittige nasmaak. Klasse.

  

En dan stappen we over naar de laatste 3, de groene theetjes en rooibos, hoe zal me dit bevallen, de eerste is een groene thee Sencha. De geur heeft iets weg van vers gedroogd hooi. Wil niet zeggen dat het niet smaakt, maar ik mis gewoon de smaak van thee. Liefhebbers van een groene thee zullen hem heerlijk vinden maar geef mij maar een zwarte thee of oolong.

Op naar een thee wat eigenlijk geen thee is, we gaan voor de “FrisseRooibos”, heeft totaal geen binding met de Camellia sinensis maar toch noemt iedereen het een thee. Maar laat ik met de deur in huis vallen, wat een geweldige verrassing, dit is nu een rooibos die echt mega lekker is en een fantastische nasmaak heeft die ook zeer lang je tong blijft strelen. Heb hem zowel warm als lauw gedronken om te zien of de smaak misschien toch verdwijnt maar dat is in beide gevallen zeer zeker niet gebeurd. Topper!

De allerlaatste die ik ga proeven is de Groene Thee Citroen, aangezien dit mijn minst favoriete betreft blijft hij vaak tot het einde liggen. Wederom maakt het mijn voorspelling waar, groene thee is aan mij niet besteed en de toevoeging van citroen al evenmin. Je proeft de citroen trouwens wel, maar de thee is voor liefhebbers van groene thee ongetwijfeld een heerlijke aanvulling op het te krijgen assortiment in de Nederlandse horeca. Al geheel oordeel, heerlijke theesmaken, thee zoals thee behoord te zijn.

  

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =