Bremen here we come

Vakantietijd, eindelijk naar een intensieve periode op het werk met vaak onduidelijkheden en stress is het nu tijd voor 3 weken alleen maar tijd voor mezelf en de dingen die ik zo graag doe in het leven maar soms weinig of geen tijd voor bezit. Tijd voor lezen, tuinieren, lekker aanrommelen in huis en natuurlijk de theezakjes.  En richting Duitsland om daar weer de nieuwste zakjes in te slaan. Ondertussen is dat voor mij een traditie geworden. Leek het er in eerste instantie op dat het dit jaar niet door kon gaan aangezien mijn gezondheid me enigzins in de steek laat. Maar met pijnstillers en gedoseerd met mijn tijd om te gaan en niet elke dag als een gek heen en weer te rennen, dan is het redelijk te doen. Dus om 7 uur vertrekken richting Bremen zodat we er een lekkere lange dag van kunnen maken.

Dat lukt dus prima want om 9 uur staan we midden in het centrum van Bremen, dit moet dus maar een top dag worden en voor we het weten zijn de eerste 3 nieuwe doosjes Schlürf binnen. Zo en nu kunnen we ons eerst trakteren op een broodje met natuurlijk thee. Maar we moeten natuurlijk niet te lang blijven zitten, want er staat nog zoveel op de planning. Opzoek naar een REWE winkel, Bremer Tee Handelskantor, TeeGeschwender, Theo Maass en Weserpark.

  

Het gaat lekker, diverse nieuwe zakjes worden weer in de tas gedaan en helemaal leuk is ons bezoek aan het Bremer Tee Handelskantor, want Frau Zaminski geeft ons allerlei tips waar we heen moeten gaan. Want een REWE winkel is redelijk dichtbij maar daar is ook een Boedha winkel en daar moeten we zeer zeker ook eens kijken. Maar wat een mars, tunneltje door, groot park door met allerlei vreemde types en….. geen REWE en geen Boedha. Fout, dus terug en midden in het park een zij-pad in en ja hoor we komen bij de Kunsthalle, we zitten weer op het juiste spoor en dus maar door wandelen. Inderdaad komen beide zaken in beeld. Valt de ene tegen want die heeft niet waar we naar opzoek zijn des te leuker is de andere, allemaal losse zakjes die we gewoon per stuk kunnen kopen.  Mijn theewagentje is ondertussen vol, dus we gaan verder in tassen. Mooi werk!

  

Apotheken vallen iets tegen, weinig nieuws maar her en der spotten we een winkeltje die niet op onze lijst staat en ook daar wordt iets gekocht. TeeGeschwender valt ook tegen, volgens een knorrige dame, zijn de losse zakjes er niet meer en nu alleen nog te koop in doosjes van 15 stuks.  Beetje balen maar we besluiten toch 2 doosjes te kopen, beter iets dan niets en wellicht zien we nog iets anders.

Aangezien de klok richting 4 uur gaat moeten we maar eens richting de metro om zo weer op de P+R te komen want Weserpark met Theo Maass wacht op ons. Lekker in de spits Bremen door richting de oostkant van de stad, het is redelijk te doen en even na 5 uur komen we aan.  Parkeren op een van de duizenden plekken, zien dat de meeste winkels tot 8 uur open zijn en dan naar Theo. Shit die zat toch bij de ingang? Nou ja, we zullen wel bij een andere ingang zijn, even verder kijken. Ach daar zit een vriendelijke man achter een infobalie, hij wil ons vast wel vertellen waar Theo is. Bijna 2 uur vanaf Zuidbroek, merk ik dat er hier ook gewoon Nederlanders werken en Jeffrey geeft ons een minder fraaie mededeling. Theo Maass is niet meer in het Weserpark. Gatver, dat is balen. Maar hij zegt gelijk dat er iets verderop een TeeGeschwender is, ja leuk, maar daar zijn we al geweest en zijn er geen losse zakjes meer. Maar nog wat over en weer geklets dit tot ergernis van zijn vrouwelijke collega, gaan we toch richting deze winkel want de Real moet ook bezocht worden en ondertussen lijkt het ons ook wel iets om te eten. De aardbei punt van eerder deze dag is allang vergeten.

Maar wat zien we nu, bij deze TeeGeschwender zijn gewoon losse zakjes te koop. We 10 verschillende en…..achter de schermen nog veel meer. Een allerhartelijkste Frau heeft er lol in en helpt ons waar ze kan en zo gaan we dus met mega veel nieuwe zakjes deze winkel uit.  Op naar eten en voor wie wil weten wat er gegeten werd, spaghetti met heel veel knoflook. Lekker man!

Daarna nog rondje Real, mega supermarkt waar ik toch nog weer nieuwe Messmer kan vinden. Sjok Sjok, de voeten gaan het begeven. Geen idee hoeveel we hebben gelopen, maar weet wel dat het heel erg veel was. Iets voor 10 uur in de donkere avond ben ik thuis, kapot van deze lange dag. Pak mijn tas, telefoon en de rest zien we morgen wel weer. Nog iets drinken en dan gelijk door naar boven en mijn voeten rust gunnen. Morgen halen we alles wel uit de auto.

José bedankt voor weer een te gekke thee-dag. Volgend jaar Berlijn met de Flixxbus?

 

2 thoughts on “Bremen here we come

    1. Maar dan wel minimaal 2 of 3 dagen, daar is wel meer te zien dan alleen theezakjes. Dan willen we ook de historie daar bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vier =