Rivka

Rivka Cohen groeit op met een vader die een oorlogstrauma met zich meetorst, moeder is niet van Joodse afkomst maar leeft volledig volgens de regels die haar man haar opdraagt. Dit moet wel echte liefde zijn. Maar wanneer Rivka ouder wordt een relatie krijgt met de veel oudere strafpleister Daniël Rubestein, ook in het bezit van een oorlogstrauma, gaat Rivka op zoek naar het verleden van haar vader. Is hij wel de man die zij denkt te kennen, want wie is Selly? En waarom zoekt Daniël na jaren uit het oog te zijn verloren weer contact, juist nu Rivka gesetteld is met man en kind?

Is het wel een goed idee om samen met Daniël na al die jaren op zoek te gaan in Israel om Selly te bezoeken? Bloeit de liefde tussen hun twee weer op of gaat ze ondanks alle twijfels toch voor man en kind.  Een aangrijpend boek die soms wat moeilijk leest maar waar je toch niet mee kan stoppen om door te lezen. Vooral wanneer haar demente vader aan het eind van zijn leven roept om zijn zoon: Daniël.

Aanrader voor liefhebber van boeken omtrent 40-45.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 10 =