De zon breekt door

De afgelopen periode heb ik hier met enige regelmaat berichten geplaatst met minder positieve geluiden. Reorganisatie, boventalligheid, onzekere toekomst en donkere wolken. Niet de leukste periode voor mij en een aantal collega’s. Ondertussen vele gesprekken gevoerd met collega’s van vele afdelingen, de OR, de directie die mij uitnodigt om een kop koffie te komen drinken en uiteraard de mensen van P&O.  Leuke gesprekken maar ook een aantal die me op de rand van huilen brachten. Maar zijn deze mensen mijn tranen waard? Nee zeker ziet, deze personen verdienen dit zeer zeker niet en had ik al een oordeel over iemand dan heeft dit gesprek mijn oordeel alleen maar versterkt.

Dan ga je ondertussen werk oppakken voor een andere afdeling, wellicht kan dit iets worden in de toekomst maar na 1 week weet ik al dat ik me daar niet gelukkig ga voelen. Wanneer je in een team rondloopt die van de directie de vrijheid krijgt om een nieuw onderdeel te mogen opstarten dan moet je er mijn inziens niet 100% voor gaan, maar 200%.  Helaas kom ik er al snel achter dat dit niet het geval is, wil beslist niet zeggen dat ze de kantjes er vanaf lopen, maar het is geen team. Iedereen werkt individueel, weet amper waar de ander mee bezig is,  op vragen van mijn kant, komt geen of vage reactie. Nee zo zit ik niet in elkaar. We gaan er voor en willen dit tot een succes maken en waar ik misschien na 1 augustus kan blijven. Twijfel of ik de juiste keuze heb gemaakt begint te knagen.

Dan is het donderdagmorgen, moet een mega klus voor de nieuwe afdeling doen, kost me wel een half uur. Iemand zit me daar zitten en geeft aan met mij te willen spreken. Ja hoor, wil best een kop koffie gaan drinken. In de loop van de middag staat hij al bij mijn bureau, oeps dat is snel, het is blijkbaar dringend. We zoeken een locatie waar we rustig kunnen bijpraten, hem ken ik uiteraard al jaren, we hebben ooit al eens samen gewerkt en gaat het eerst nog over koetjes en kalfjes, gaan de weg gaat het gesprek een andere kant op. Kan en wil er nog niet zoveel over zeggen. Maar ergens aan de horizon lijkt de zon weer iets op te komen.  Zal mijn toekomst dan een heel andere wending krijgen?

2 thoughts on “De zon breekt door

  1. Er gaat allemaal erg langzaam, er zijn diverse mensen die hier een besluit over moeten nemen. Hoop komende week een definitief ja te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 8 =