Muziek weekend

Afgelopen weken was het even wat rustiger op het gebied van de muziek, er was alleen een zondagmiddag in Carambole met een superleuke bluesband, maar het afgelopen weekend was weer een druk muziek gebeuren.  Zaterdagavond was het na 3 maanden weer hoognodig tijd om richting de Martiniplaza te gaan om daar me weer te laten onderdompelen in een avondje 3js. Nou had ik een gedeelte van deze show al gezien tijdens hun 10-jarig jubileum in oktober in de Afas Live te Amsterdam, maar ondertussen zijn ze met deze show on tour en is deze show aangevuld met een groot aantal nummers van hun nieuwste show.  Maar wat was het weer een toffe avond, al begrijp ik nog steeds niet dat deze band niet veel meer fans heeft in het noorden. Wanneer ik een concert van hun bezoek in het westen van het land, dan is het uitverkocht en zie ik heel veel jongeren. Hier in het noorden zijn het veel vrouwen en ligt de leeftijd van de bezoekers wat hoger. Vaak zeg ik dan ook tegen derden, jullie moeten dit gewoon eens horen tijdens een live concert. Dit is een stelletje ras-muzikanten met een zanger die gewoon een dijk van een stem heeft. Van hoog naar laag en zo ontzettend zuiver.
Maar het zal mij een worst zijn of een ander er heen gaat, voor mij staan ze op een eenzaam hoog niveau als best band van Nederland die ik graag live zie. Ik kan er in elk geval wel weer een paar maanden tegen.

Zondagmiddag gaan we gelijk verder met dampende blues en dit keer lekker dichtbij in de Tibbe. Heerlijk middag met muziek van de Blues Avenue Revisted. Kortgeleden nog gezien maar dit is wel zo lekker dichtbij dat drummer Harm mij vroeg of ik hier ook kwam. Tuurlijk komen we hier ook. Wat is er nu mooier dan op een koude zondagmiddag heerlijk te gaan genieten van muziek. Het mooie van de Tibbe is dat er heel veel bekenden zijn, je bijna de hele tijd op de dansvloer kunt gaan staan, gewoon een middag genieten. Wanneer we dan tegen 7 uur afsluiten met nummers van de Stones, dan kan ik zeggen dat mijn weekend meer dan muzikaal geslaagd is.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 4 =