Hennep thee

Op het High Tea Festival in Bunne kwam ik enige maanden terug in contact met Esther van Dutch Harvest.
Zij brengt een puur Hollands product op de mark, namelijk Hennep thee. Nu niet gelijk denken dat ik hier stoned aan tafel zit, nee hoor, deze thee wordt gemaakt van de vezelhennep plant met een zeer laag THC gehalte.

 

De thee zit niet in zakjes en is alleen los verkrijgbaar en als theeliefhebber word ik altijd erg blij van losse thee. Je proeft toch meer de smaak die ik wil proeven, ik zie duidelijk de ingredienten, dit in tegenstelling tot theezakjes waar ik toch amper een theeblaadje zie en het meer op een poeder vormig iets lijkt.

Nou moet ik bij aanvang bekennen dat ik de standaard hennep thee al eens had gedronken in een restaurant en ik verbaasd was over de heerlijke smaak. Verwachtte in eerste instantie een thee die enigzins gelijk was aan de groene thee maar dat was beslist niet het geval.  Ik start op een druilige maandagmorgen met de Dutch Harvest Hennep thee- Simply Hemp. Ik doe de aanbevolen hoeveelheid in mijn theepotje met filter en laat het een dikke 6 minuten trekken. De kleur wordt prachting honing geel en de geur verspreidt zich door de kamer. Dit ruikt goed en de eerste slok is zoals verwacht weer heel lekker. Een echte aanrader wanneer je even geen zin hebt in een standaard thee en voldoende tijd bezit om te gaan voor een lekkere thee. Voor de Nederlanders die van even snel een zakje op en neerhalen in een theeglas en klaar is de thee, is dit niet wat men moet doen. Deze thee moet je goed laten trekken en voldoende tijd nemen om hem dan op te drinken. Heerlijk!

De volgende is de Hennep Choco, zelfde gebruiksaanwijzing maar een totaal andere thee, een iets bittere nasmaak en na 2 theeglazen kan ik zeggen dat dit niet mijn smaak is. Maar ik geef me niet zomaar gewonnen en maak nog een kop en laat die afkoelen. Zet hem niet in de koelkast laat hem gewoon op dezelfde manier trekken maar verwijder dan het filter en laat hem een uur staan. Dan krijg je een totaal andere beleving en een heerlijke dorstlesser zonder bittere nasmaak. Advies: koud drinken.

 

De derde in het rijtje is de Chai, weinig verrassends over te melden, heb hem zowel warm als koud gedronken en wederom gaat mijn voorkeur uit naar de koude versie. Heeft warm net als bij de Choco versie een lichte nasmaak wat verdwijnt bij de koude versie. Gewoon een lekker thee om zo nu en dan te drinken als plaatsvervanger van de standaard thee en theemelanges.

De laatste in het rijtje Hennep thee die ik mag proeven is de Herbs, ook deze heb ik zowel warm als koud gedronken, beide varianten zijn me zeer goed bevallen. Je krijgt een wat sterkere nasmaak maar dit is beslist niet nadelig. Zeer zeker een aanrader voor iedereen die eens iets anders wil dan de standaard theesmaken. Heb hem ondertussen ook aan een aantal collega’s laten proeven en de reacties zijn wisselend, van zeer lekker tot geef mij maar een gewoon groen Pickwick zakje. Wanneer je van het gemak bent en graag een snelle kop thee wilt en je genoegen neemt met een zakje Engelse Melange, is dit misschien niet wat je moet drinken. Maar wil je een beleving maken van ieder kop thee die je drinkt, dan zou ik zeer zeker eens een zakje hennep thee bestellen.

Te kopen is het via de website https://dutchharvest.org, daar zijn ook diverse verkooppunten te vinden in geheel Nederland  en België.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + zeven =