Onverwacht leuke avond

Soms koop je kaarten voor iets en weet je amper wat je te wachten staat. Afgelopen zaterdag was dus zo’n avondje. Kaarten voor de Dri3man bij Croissanterie Kielman in Veendam. Drie3man, wie mogen dat dan wel zijn, nou voor mij niet helemaal onbekend want in andere hoedanigheden heb ik deze 3 mannen wel eens gezien. Pianist Nick Bult heb ik wel eens zien optreden met de 3Js, Ferry van Leeuwen ken ik als een van de achtergrond zangers van Marco Borsato en uiteraard van het vreselijke programma “ik hou van Holland” en Lodewijk van Gorp ook als achtergrondzanger van Borsato en saxafonist bij diverse live optredens van grote namen uit de Nederlandse popscene.

Maar geen idee wat deze mannen samen gaan doen in een klein pandje in Veendam. We zullen zien.

En wat kregen we veel te zien en te horen, 3 rasmuzikanten die een en al lol uitstralen wanneer ze hun passie mogen uitvoeren. Heerlijk avondje covermuziek en soms beter dan de originele uitvoering. Dit kwam helemaal tot uiting in het nummer Maniac, helaas heb ik daar geen opnames van gemaakt. Ik kom om te genieten en niet om de hele avond filmpjes te maken.

3 lange sessies van heerlijke muziek waar ik zo ontzettend van heb genoten en van mannen die ik heel graag nog eens weer wil zien optreden. Maar gelijk wil ik ook een kleine kantekening maken, niets dan lof voor de familie Kielman, die dit mogelijk maakt, maar het is dan zo ontzettend jammer dat er mensen komen, die misschien helemaal niet weten waar ze heen gaan of verplicht mee moeten van moeders de vrouw. Ga je naar een kroeg met livemuziek dan weet je dat daar ook gekletst wordt, ga je naar een kleinschallig optreden  dan behoor je je aan te passen en niet de hele tijd staan te kletsen en dat is voor mensen die wel echt voor de muziek komen vreselijk hinderlijk en dan heb ik het nog niet eens over de muziekanten, die dit hinderlijke geklets ook meekrijgen. Nee, denk even na voordat je kaarten koopt voor een klein optreden, vind ik dit leuk? kan ik me stilhouden? of wil ik een avondje uit met vrienden voor de gezelligheid en lekker ouwehoeren? Ga je voor het laatste, prima, maar dan hoor je niet naar zoiets te gaan. Je verpest een avond voor de muziekant, de organisatie en voor vele muziekliefhebbers.

Gelukkig heb ik me goed kunnen afsluiten voor dit lawaai en alleen maar genoten van een fantastische avond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =