Bocelli, geweldig om hier bij te mogen zijn.

Zaterdagmiddag 3 uur, ik vertrek samen met vriendin Carola richting Amsterdam.  Mag eindelijk een van de grootste artiesten ter wereld aanschouwen. De rit is toch vanuit Noord Nederland weer een 2 uur, maar het gaat redelijk snel, even rondom Almere een kleine file, iemand wilde zijn auto bovenop de vangrail parkeren maar voor de rest ging het erg lekker. Helaas werden we niet richting de parkeergarage van P2 gestuurd, maar op een mega grote parkkeerplaats in de omgeving van de Ziggo Dome. Wat een mega drukte, zou er meer te doen zijn dan alleen Andrea Bocelli? Ja dus, Ajax speelt in de eigen Johan Cruijff Arena en Train zit in de Afas, volle bak dus in en rondom de Arena Boulevard.

8 uur, de zal is tot aan de nok toe gevuld met muziekliefhebbers, mobieltjes moeten uit en opnames maken is verboden. Jammer, maar dat heb ik niet goed verstaan, want wil toch mijn vrienden, volgers en andere belangstellenden proberen mee te laten genieten. Mega groot orkest en koor van wel 50 personen betreden het podium en beginnen met een muzikaal meesterwerk. Na 1 nummer is het zover, een siddering gaat door de zaal, de maestro himself wordt opgehaald door de dirigent en zijn stem vult de zaal. Wouw, wat een geluid en wat een voorrecht om hier bij te mogen zijn.

Allerlei geweldige filmklassiekers komen voorbij, titelsong van Once Upon a Time in the West doet me bijna huilen, zo ontzettend mooi, loep zuiver, gewoon een kippenvel moment. Veel te snel komt er een einde aan deze avond, een daverend applaus vanuit de zaal.  De maestro komt terug, bedankt de aanwezigen en er komt een toegift. Dit mag nog uren zo doorgaan en wederom neemt hij afscheid en vertrekt. Het publiek blijft applaudiseren en nogmaals komt hij terug. Dan is het tijd voor een spetterend einde ” Con Te Partirò “.

Maria

The most beautiful sound I ever heard:
Maria, Maria, Maria, Maria..
All the beautiful sounds of the world in a single word
Maria, Maria, Maria, Maria…

Maria!
I’ve just met a girl named Maria,
And suddenly that name
Will never be the same to me.
Maria!
I’ve just kissed a girl named Maria,
And suddenly I’ve found
How wonderful a sound can be!
Maria!
Say it loud and there’s music playing,
Say it soft and it’s almost like praying.

Maria,
I’ll never stop saying Maria!
Maria, Maria, Maria, Maria…

Maria!
Say it loud and there’s music playing,
Say it soft and it’s almost like praying.

Maria,
I’ll never stop saying Maria!
The most beautiful sound I ever heard.
Maria.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − zeven =