Theezakjes

De tuin is zomerklaar, het terras staat weer vol met allerlei potten met fuchsia’s,  de fiets is weer van stal gehaald om regelmatig door de velden van Oost Groningen te fietsen en er is weer tijd voor theezakjes. De afgelopen maanden of eerlijker gezegd half jaar is er weinig gedaan op theezakjes gebied. De lol was er enigzins af. Niet zo zeer het verzamelen maar meer alles wat er rondom komt kijken. Het ruilen, het maken van scans en het opslaan in een database. Mijn oude databasa met daarin ooit een kleine 30 000 verschillende zakjes, groeide niet meer, alles wat nieuw was werd op Catawiki geplaatst. Maar het laatste ging me wat tegenstaan, het plaatsen van de zakjes kost heel veel tijd, je moet veel velden invullen en dan ook nog minimaal 2 scans van voor en achterkant, maar ik ben natuurlijk van het veilig bewaren van bestanden en helemaal als deze op een plek staan die niet van mij is en waar de eigenaar zomaar de stekker uit kan trekken. Dus zeer regelmatig maak ik een exportbestand van alles wat ik op Catawiki heb staan en dan……. dan zie ik de meeste velden niet terug.

Heb hier al diverse keren over aan de bel getrokken, maar wat blijkt merendeel van de verzamelaars maakt nooit een exportbestand en weet het dus niet eens. Mocht Catawiki ooit stoppen dan hebben ze gewoon niets meer. Dus in mijn vraag richting Catawiki om meer velden in een export te laten zien, sta ik redelijk alleen.

Ja en dan komt bij mij de vraag, wil ik mijn verzameling wel zo opslaan? Nee dus en sindsdien doe ik weinig op Catawiki, zodoende gaat heel veel weer in mijn oude lijst. Wissel het nu een beetje af, aanvullingen gaan op Catawiki, bijzondere die nog door niemand getraceerd zijn in mijn eigen bestand. Maar handig is het niet en dan doe je gewoon iets minder, er moet namelijk wel lol zijn in alles. Nu is de vraag hoe ga ik dit oplossen?
Blijf ik op deze manier doorgaan of ga ik mijn export bestand koppelen aan mijn oud bestand en ga dit omzetten in een accesbestand? Ik heb mijn oud bestand voorzien van een unieke nummering, dus dat bijt niet het nieuwe bestand. Alle scans die door mij zijn gemaakt zijn voorzien van de nummers die het heeft in mijn eigen bestand of het Catawiki bestand. Dus een onoverkomelijk probleem is het niet.

De komende tijd blijf ik dus gewoon doorgaan, maar nadat ik afgelopen winter mijn eigen webisite heb gebouwd, lijkt me dit een leuke klus voor winter 2017/2018, eens kijken of me dat gaat lukken. Maar mijn eerste doel is, om de zakjes van de beurs Rijsbergen november 2016 en Zaandam 2017 weg te werken. Voordat je aan een grote klus gaat beginnen moet je eerst ruimte maken. En nu maar hopen dat er niet allerlei andere dingen op mijn pad komen.

 

2 thoughts on “Theezakjes

  1. De merknaam had ik ook al op Catawiki geplaatst maar daar blijft het bij, weet niet wat voor smaak het is, mijn Japans is niet zo best. De jouwe vast wat beter Anoniempje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 2 =