Thee Beurzen Tips

Dutch Teafestival te Utrecht

Afgelopen zondag had ik weer een van de leukste uitjes van het jaar, een dagje Utrecht om in “deFabrique” alles te zien, te proeven, te ruiken en te kopen op het gebied van thee. Nu niet gelijk denken dat ik er alleen was om nieuwe theezakjes te scoren, want eigenlijk is dit maar bijzaak op zo’n dag. Voornaamste is toch het proeven van nieuwe theetjes, het volgen van workshops en het ontmoeten van andere theeleuten die er rondlopen.

We waren mooi op tijd vertrokken uit het Noorden en zodoende waren we keurig op tijd op de festivalocatie, de parkeerplaatsen liepen al lekker vol maar er was nog wel een mooie plekje voor me. Slecht gedacht dus door de verkeersregelaar want we waren nog druk aan het afsluiten van de auto of ik had al een busje van Bo-rent op mijn voorbumper zitten. Gelukkig liep het af met een kras op de wieldop en gaf mijn bumper keurig mee.

Dus rugzakje op de rug en de dag kon beginnen, gelijk al een leuk etuitje gekocht om thee mee te nemen wanneer we opstap zijn en er geen fatsoenlijke thee wordt geschonken, allerlei informatie tot ons genomen en dan kom je bij de stand van Newby. Hier worden toch de eerste theezakjes gekocht.

Maar wat leuk, hier ontmoet ik dus ook mijn leveranciers van allerlei bijzondere Japanse, Koreaanse en Taiwanese theezakjes met zijn moeder. Nu wist ik dat ze er zouden komen, dus in de voorbereiding van deze dag was er ook al een Groninger Koek in de auto gelegd.  Bijkletsen en uiteraard de laatste theenieuwtjes uitwisselen en dan gaan we weer verder, we treffen elkaar later  wel weer.

Overal worden we overstelpt met informatie, proeven we thee maar ook chocolade, de een ontzettend duur en heerlijk, de andere goedkoper maar dan moet een het gevoel van zand in de mond op de koop toenemen. Ach en wat te denken van bier met Earl Grey. Dat moet dus mee naar huis en zullen we de komende dagen een review over plaatsen.

Dan wordt het tijd voor een workshop, dit keer kiezen we voor het blenden van thee. Wat kan bij elkaar en wat juist niet. Hoe pakken we dit aan? Voor een theedrinker natuurlijk een must om te weten. Er is namelijk meer dan het goedkope zakje van AH, Pickwick of de Jumbo. Hoor is hier de kreet, afvalthee? Gelukkig was ik al jaren afgestapt van deze theesoorten en is er voor mij niets lekkers dan een robuuste Ost Friesen Tee of juist het veel zachtere Oolong. Een workshop thee blenden is dus een aanrader.

Dan is het tijd voor een pauze, gezamenlijk met Armijn en Elly genieten we van de zon, de prachtige locatie, de mensen, muziek van de “Heren van Thee” en andere theebelevenissen. Maar wat gaat zo’n dag toch vreselijk snel, want we moeten nog 1 ding doen. We moeten ons koop rondje nog maken. Alles wat we hebben gespot en graag mee zouden willen nemen moet toch nog gekocht worden. De nieuwe zakjes van Tea Exclusive, lekkere thee van “thee van Oordt”, een heuse theeplant van een theeplantage in het Brabantse Soerendonk, een te gek design theepotje voor losse thee en nog wat kleinere aankopen. Even voor 5 gaan we richting de auto en wordt de thuisreis aanvaardt richting het verre Groningen, uiteraard met een tussenstop halverwege in Zwolle. Daar wordt de dag besproken en komen we tot de conclusie dat het festival veel ruimer was opgezet, nieuwe standhouders en dat het een geweldige dag is geweest en voor herhaling vatbaar. Op naar het festival van 2018.

Foto’s © Rensina http://mydailyteacup.nl/

Please follow and like us:

6 thoughts on “Dutch Teafestival te Utrecht

 1. Zoals ik al bij Rensina heb gereageerd hebben we zo te zien veel gemist, maar ja dat wist ik eigenlijk al voordat ik jullie blogs had gelezen.
  Fijn dat ik via julli toch een beetje kan meegenieten maar het maakt me ook wel een klein beetje jaloers.
  De datum voor volgend jaar staat al op de kalender en dan nu maar hopen dat het lukt om dan wel te gaan.
  Wat is er nieuw aan de zakjes van ” Thee van Oordt ” ? Het zijn toch allemaal dezelfde smaken als vorig jaar ?

 2. Ja hoor, de “thee van Oordt” is dezelfde als vorig jaar, maar deze thee is heel erg lekker en we wilden allemaal een doosje kopen, maar wanneer we er 5 kochten, kregen we er 7 dus dan doe je dat en deze zakjes raak je zonder al te veel problemen weer kwijt en wij drinken hun lekkere thee. We hebben we wat anders gezien, maar die hadden ze niet bij zich, daar willen we waarschijnlijk nog wel wat van kopen en zoeken we verzamelaars die mee willen doen, deze doos was namelijk wel ietsje duurder. Nou ja, ietsje? Deze was heel duur.

  1. Wat voor doos was dat die jullie nog willen kopen ? En wat is heel duur ?
   Ik ben altijd in om samen iets te kopen hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =