Terug naar de jaren 70

Afgelopen weken stond  in het teken van allerlei leuke avonden (nachten) met muziek. Waren het eerst de 3Js, daarna volgende gelijk een avondje met een ABBA tribute. Had deze band al eens eerder gezien en vond het toen maar zeer matig wat betreft het geluid en zang. Maar was er met vriendinnen en dan maak je er altijd een mooie avond van. Nu werd ik gevraagd door een andere groep vrienden of ik dus mee wilde naar de ABBA tribute. Nee. ja even denken maar de doorslag gaf toch het avondje uit met deze mensen. Altijd goed voor een gezellige avond en de muziek, ach lekker meezingen, misschien een dansje. Dit komt altijd goed.

Locatie was nieuw voor me, al vaak gelezen dat er iets te doen is maar geen idee wat het is. Half uurtje in de auto is toch prima te doen, dus op naar Borger en de locatie is dus de voormalige dorpskerk, midden in het centrum en nu door het leven gaan als “Van Slag”.  Top locatie en zoals verwacht, een heerlijke avond.

Een week later sta ik dan in Zuidwending, een klein dorp, ergens tussen Veendam en Oude Pekela. Vroeger boeren gemeente met kapitale boerderijen, nu een dorp zonder enige winkel maar de leukste huizen en een en al gezelligheid. Via vriendin Trijnie werd ik geattendeerd op een leuk feestje, diverse coverbands en lekkere rockmuziek. Nu helemaal terug naar de jaren 70. Bij binnenkomst gelijk onvervalste hardrock van Dirty Dog. Wouw, wat een ontzettend goeie band. Muziek van Led Zeppelin, Steppenwolf, Ram Jam, ACDC, Aerosmith dus helemaal mijn ding. Muziek waar je helemaal je dak mee uit kunt gaan.

Na de pauze gaan we verder met Gimme Shelter, een Rolling Stones coverband met een leadzanger die volgens mij de broer is van Mick Jagger. Leuk? Ja en nee, in de ruigere nummers van de Stones komen ze prima tot hun recht, maar jammergenoeg spelen ze ook veel rustiger nummers en dan is het niet mijn ding en vind ik hun niet al te best. Maar dat maakt niet uit, we zingen vrolijk mee en de dansvloer staat lekker vol met allemaal 50 plussers. Al met 2 ontzettend leuke weekenden en nu even gas terug. Even geen muziek (tenminste dat zeg ik op een ochtend na een nacht waarin het veel te laat werd) en zien wat er de komende weken op mijn pad komt. En…… op richting juni waarin mijn grootste onderneming op de planning staat wat betreft muziek.

 

© tea-a-maria

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 3 =