Later is vandaag

Ben ik de enige die vaak zegt  “Nee nu geen tijd maar later ga ik dit zeer zeker doen”  of “Later wanneer ik met pensioen ben dan ga ik…….”.  O ik doe dat zo vaak, want het ontbreekt mij aan tijd om bezig te zijn met een schildercursus, het wekelijks reviewen van een boek, het archiveren van mijn verzameling ansichtkaarten van Zuidbroek, het meewerken met de stichting 40-45 in Egmond aan Zee, ach en nog zoveel andere bezigheden die me leuk lijken.

Maar soms moet je niet denken van “Later”, maar het gewoon nu gaan doen, misschien ten koste van alle bezigheden die ik nu al doe, dus misschien wel minder tijd voor theezakjes, mijn fuchsia verzameling of net een boek minder lezen. Nee ik ga sinds afgelopen dinsdag me bezighouden met iets wat ik zo ontzettend graag wil en waar ik hopelijk een groot deel van mijn interesse in het verleden van Zuidbroek en ’40-’45 in kwijt kan.

Ik stap in het bestuur van de Historische Kring Menterwolde en hoop me te kunnen bezighouden met allerlei projecten, het binnenhalen van sprekers waar ook belangstelling voor is door de oudere jongeren. Op dit moment is er een hoog grijs gehalte binnen de vereniging en daar moeten we heel blij mee zijn, want zij kunnen ons vele verhalen vertellen omtrent de voorbije jaren, maar er moeten ook leden en belangstellenden zijn, die deze verhalen toch zich willen nemen. Dus een schone taak om moderne communicatiemiddelen in te schakelen om de 40 plusser ook binnen te halen.  Nu zullen velen denken, “40 plusser?”, ja laten we eerst eens 10 jaar naar beneden gaan en proberen om deze groep ook te betrekken bij de vereniging. Hoe? Ja daar heb ik wel ideeen over en tzt hoop ik dit te kunnen uitvoeren. Dus niet “Later”, maar gewoon”Vandaag”!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + zeventien =