Thee Beurzen Tips

De zomer komt er nu toch echt aan!

Soms moet je jezelf verrassen, dat doe ik dus met 5 dagen vrij. Was woensdag een vrije dag en is deze vrijdag mijn twee wekelijkse vrije dag, ik heb er dus eentje aan vast geknoopt en was donderdag ook vrij. Dus zomaar 5 dagen vrij, een ongekende luxe.

Maar wat ga je dan doen, nou mijn planning was eigenlijk van te voren reeds vastgesteld, lekker in de tuin bezig, de eerste fuchsia’s weer naar buiten, gewoon mijn voorjaar en zomer activiteiten. Maar daar kwam dus weinig van terecht, man man wat was het de afgelopen dagen koud. Het enige wat ik moest doen was de zonnebloemen verplicht in potjes verplanten, in de volle grond was niet mogelijk, er lag sneeuw. Dus eerst maar in potjes zodat ze wat meer bescherming hebben tegen de kou, terwijl ik dat doe, zijn mijn handen rood van de kou en is het potgrond amper aan te pakken.

Alleen vandaag was het een dag, weer of geen weer, vandaag was ik met collega Rita op stap. Plannen te over, maar het eerste doel was fuchsia kwekerij Lokhorst in Gieten. Voor ons beide een walhalla. Heb daar weer een aantal zeer leuke fuchsia stekken gekocht. Mooie  volle stekken met de meest fantastische namen, merendeel dubbele opgaande exemplaren.
Daarna richting Exloërveen, naar een voor mij totaal onbekend tuincentrum in The Middle of Nowhere. Maar wat schitterend, heb daar ook heel veel andere leuke dingen kunnen kopen, bloembakken, turbomest, kwekerspotgrond en uiteraard nog wat planten. En wat heerlijk om met zoveel enthousiaste mensen te kunnen praten over je hobby, mensen die ook stekken en zelf planten opkweken. Nee, laat de zomer nu maar komen want het komende weekend moet dit dus geplant worden in de bakken om het terras weer helemaal zomerklaar te maken.
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − een =