Geslaagde dag in Zaandam

Zondagmorgen, half 7, de wereld rondom mij is nog in diepe rust, was reeds voordat de wekker ging wakkere. Een van de laatste kroegbezoekers liep zingend door de straat, zijn oeuvre komt niet verder dan iets van André Hazes. Op een normale zondagmorgen, steekt er dan een ergernis op dat iemand me om dit tijdstip wakker maakt, vandaag is dat niet het geval. Nu is het een kwestie van, prima en sta ik lekker op tijd onder de douche.

Even na half 8, wil spullen in de auto laden maar zie dat theevriendin José er ook al aankomt. Is zeker ook uit bed gevallen want ze zou er pas om 8 uur zijn. Dat is dan al met al een heerlijk begin van de dag en zo rijden we eerder het dorp uit als de planning en kunnen we lekker snel doorrijden richting Heerenveen./Lemmer en daar duiken we dan de polder in richting Almere.

Het is rustig op de weg en tot aan Amsterdam hebben we nog geen enkele verkeershinder gezien. Maar zelfs de ring om Amsterdam is ons gunstig gezind, we slingeren wat tussen de rood witte paaltjes door en voor we het weten zijn we in Zaandam, ook daar is men druk met het wegennet bezig. Al met al zijn weer ver voor 10 uur op de plaats van bestemming, maar we zijn niet de eersten, Sjieuwke heeft de auto reeds half verstopt onder de klimop, Marja zit al aan tafel te ruilen, Ina is reeds druk in de weer en Gastvrouw Elly verwelkomt ons hartelijk. Even later komen er nog meer verzamelaars binnen en kan het grote werk beginnen.

De eerste bakken van Ina worden weer doorgespit, de klok wordt vergeten en er wordt volop geruild, met uiteraard thee en…. taart. Ondertussen worden de nieuwste thee-wetenswaardigheden verteld, horen we dat good old Herman weer aan het verzamelen is geslagen, vertelt Sandra over haar reis naar Sri Lanka en zien we buiten diverse mensen reeds druk in de weer op hun volkstuin. Ook hier zit het voorjaar volop in de lucht.

Het ruilen gaat gestaag door en kan aan het eind van de middag zeggen, ik heb met iedereen geruild.
Grote massale beurzen zijn leuk, want je ziet veel bekenden en hoort veel over nieuwe zakjes ed maar toch geef ik zelf de voorkeur aan kleinere beurzen. Je hebt meer tijd om de bakken door te spitten waardoor ik toch vaak oudere zakjes tegenkom die ik nog mis in een serie, er wordt meer gezamenlijk gesproken en de druk om maar met zoveel mogelijk mensen te ruilen, is niet aanwezig.


De terugweg wordt zoals gewoonlijk weer iets langer aangezien we een stop maken bij Almere, even tijd voor iets anders, een beurs moet leuk blijven want het is voor ons uit het noorden altijd ver weg en daarom hoort er wat ons betreft een etentje bij. Even geen theezakjes maar de dagelijkse zaken bespreken.

Aangezien er niemand thuis is, zoon lief is aan het werk, heb ik de grote tafel tot mijn beschikking en ga ik de aanwinsten nog even tellen. 312 nieuwe zakjes en ook nog eens 160 die ik reeds van te voren heb geruild en wat dus alleen een kwestie was van pakketjes overhandigen. De leukste zakjes van deze beurs zien jullie rondom dit artikel.

 

4 thoughts on “Geslaagde dag in Zaandam

  1. 24 september gaan we naar Maartensdijk, wanneer je wilt, kun je mee. Rijsbergen sla ik dit voorjaar over ivm Pinksterweekend en wat andere leuke bezigheden in de maand mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − vier =