Pasen 2016

2x diep ademhalen, nog een rondje om de kerk en we zitten reeds weer eind maart. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel en wat is er in de eerste drie maanden van 2016 al weer veel gebeurd.
Maar denk toch dat de afgelopen week wel de meeste indruk op menigeen heeft gemaakt. Het zinloze gebeuren in Brussel doet ons beseffen dat de wereld misschien wel voorgoed anders gaat worden. Niet alles zal meer draaien om het rijke westen en Amerika, landen die al jaren een broeinest zijn van opstand, hebben hun grenzen verlegt en ook hier zal men dit vaker voorbij zien komen. Angst? Nee dat moeten we zeer zeker niet hebben. Veroordelen? Wie alle mensen die anders zijn dan wij? Nee dat is onmogelijk. Alle moslims? Nee hoor, ook zij veroordelen deze aanslagen. De toekomst zal moeten uitwijzen hoe dit verder gaat.

Dan het overlijden van Johan Cruyff, met bijnamen als de Verlosser en JC.  Een icoon in de Nederlandse sportwereld. Bij elke bekende Nederlander die er komt te overlijden wordt er gereageerd, de een neemt dit voor kennisgeving aan, voor een ander staat de wereld stil. Gezien alle aandacht welke het op de Nederlandse tv’s kreeg, is hij inderdaad misschien wel de grootste sportman die we ooit hebben gehad. Ooit in een ver verleden was ik fan van Ajax, heb ook wel wedstrijden van hun gezien, maar kan me niet herinneren dat ik ooit een wedstrijd van Ajax met Johan Cruyff heb gezien. Jaren later, als trainer van Barcelona kwam hij vaak een trainingskamp opslaan in het Noorden, maar ook daar heb ik hem nooit gezien bij oefenwedstrijden. 

En dan is zondag 27 maart, een dag als alle andere met een verschil, het is Eerste Paasdag. Ik wens iedereen daarom fijne paasdagen, ongeacht welk geloof, geen geloof, voetballiefhebber of juist voetbalhater. Maak er in alle gevallen iets moois van. 

4 thoughts on “Pasen 2016

  1. Als ik wikipedia moet geloven dan heb je helemaal gelijk, maar zijn schoenenlijn is weer met een y. Ik laat het maar zo staan, denk dat iedereen wel weet wie ik bedoel.

  2. Zijn "artiestennaam" is met y en niet in, want dat is makkelijker in het buitenland, waar ze heel erg in de War raken van de j in ij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × drie =