Japan

De mooiste theezakjes komen uit  Japan!  Misschien niet helemaal waar want het is maar net wat je leuk vindt. De zakjes van Puro met dieren zijn heel erg mooi, de Lipton met tekeningen uit Italië zijn mooi, de smurfen zakjes uit Tsjechië. Eigenlijk zijn er heel veel mooie zakjes. Maar zelf vind ik de getekende zakjes uit Japan erg mooi, alleen is er een nadeel……. ze zijn alleen daar verkrijgbaar. Bestellen via internet is niet echt een optie, aangezien de site niet echt goed wordt vertaald en de portokosten waarschijnlijk schrikbarend hoog zijn. Dus dan zijn het zakjes die je zo nu en dan eens voorbij ziet schieten, die je nimmer op ruilbeurzen tegenkomt dus onbereikbare zakjes.

En dan ineens leer je iemand kennen die voor zijn werk regelmatig in Japan komt, het verhaal van de onbereikbare zakjes komt ter tafel en hij beloofd om eens voor me opzoek te gaan. Wanneer hij enige weken terug in Japan is, krijg ik al snel een mail dat de eerste zakjes binnen zijn. Niet goedkoop, maar o zo welkom. En vandaag zijn ze bij mij binnengekomen. Kan het niet laten om de eerste hier even neer te zetten, de een is nog mooier dan de andere. Maar de allermooiste laat ik jullie over een paar weken zien, die houd ik nog even voor mezelf. Tussen de tienduizenden de zakjes die ik bezit, wordt dit straks het allermooiste zakje en onderstaande komt daar heel dichtbij in de buurt.

One thought on “Japan”

  1. Wauw wat een prachtig zakje!
    Echt geweldig zo'n kennis die overal naartoe reist en ook nog eens de mooiste theezakjes vindt en meeneemt.
    Ben heel benieuwd naar de rest van de serie.
    Fijne zondag, Rensina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 1 =