Slechte start voor Maartensdijk

Anders dan de titel doet vermoeden, de beurs in Maartensdijk was zeer succesvol en een heel erg druk bezocht. Maar het betreft meer mijn eigen start voor de beurs. Eigenlijk begon het al op maandagavond, na een drukke dag op het werk, kom je s’avonds thuis met de bedoeling om te beginnen met bakken klaar maken, de enveloppen voor de personen waar je reeds mee aan het ruilen bent en die je alleen maar hoeft te overhandigen, komt er dus niets van dit alles. Ben moe en kom niet veel verder dan bankhangen. Geen nood, er zijn nog meer dagen, dinsdagavond niet veel beter, toch nog 2 pakketten voor Cobie en Jana gereed gemaakt en wat dingen opzij gegooid die mee moeten in de ruilbakken. Woensdagavond nog weer zitten ruilen met Lenka, ook dit is allemaal uitgezocht, de laatste 8 moet ze maar op de beurs uitzoeken. En dan gaat het mis, donderdagmorgen met een gezwollen vinger opgestaan, bah waarom prikken die vliegjes altijd op rare plaatsen, ring van de vinger gehaald en hup laatste dag werk. 

Zal niet alles tot in details vertellen, medische rubrieken laat ik aan anderen over, maar heb dus en acute allergische reactie op iets. Geen idee wat, vind huisarts ook niet belangrijk, prioriteit ligt op stoppen van de jeuk, zwellingen en roodheid. Vrijdagmorgen, jeuk weg maar vreselijk dikke handen, armen als dat ik spierpijn heb en geen oog dicht gedaan. Dat wordt niks voor de beurs van zaterdag!

Gaande weg de dag zakt de pijn in de armen, dus toch maar alles klaarmaken, we zien morgenvroeg wel.
Op tijd naar bed, wekker op 6 uur, want om 7 uur zal José voor de deur staan. En dan gaat dus deel 2 mis.
Wakker worden, me bedenken dat ik nog even kan blijven liggen tot dat na enkele minuten het besef komt dat het wel al erg licht is buiten. Wat……….. het is al 20 voor 7. Gatver, wekker verkeerd gezet, rennen, rennen, rennen. Maar als het moet kun je snel, José gaat ondertussen de boel in de auto laden, ik poeder nog een gigantisch rood gezicht, zie weer vlekken op mijn armen, maar geen tijd voor, stap nog snel in een paar schoenen, vest aan en wegwezen. 

Tomtom nog instellen, waar moeten we heen, geen idee, ja Maartensdijk maar verder…… zou het niet weten. Gelukkig is er een mobieltje met internet aan boord, maar eens googlen, bah niks te vinden. O was het geen Vierstee? Ja hoor dat is het, zo en nu 130 op de teller. En vanaf dat moment gaat het bijna goed tot even voorbij Almere. Ik weet al wat ik vergeten ben, de doos met labeltjes voor Bert. Nou jammer maar helaas, die ziet hij dan wel per post of op de volgende beurs.
Locatie is snel gevonden, tassen, karretjes alles uit de uit, plekje zoeken, mensen amper kunnen begroeten want de eerste mensen willen ruilen. De beurs verloopt als normaal, gigantisch druk, her en der ruilen, bij praten, zien dat Joop en Willie weer beide dusdanig hersteld zijn en weer in ons midden kunnen zijn, lol hebben met Nancy, mijn stomme Hollandse humor uitleggen aan Bart en Steve zodat een dom grapje op Facebook ook weer begrepen is, meedoen aan een verloting en tot groot verdriet van José de winnaar zijn van een bloemstuk, Engelse les geven aan Grietjes, maar zolang zij zegt “You put them in the Mandje”, wordt dat ook niks, ach al met al gewoon een super leuke dag met heel veel lol en……….nog veel meer theezakjes. Daarover zal ik binnenkort wel schrijven in de T-Post van november.

En dan voor de belangstellenden die altijd graag cijfertjes willen zien.
Het meest blij ben ik met het Tutti Frutti zakje, al wat ouder en miste ik nog steeds in mijn verzameling.
De mooiste op de beurs gevonden was het Ingwer Tee zakje en aangezien ik al met een aantal mensen via internet aan het ruilen was geweest en dus op de beurs complete enveloppen kreeg aangeleverd was daarvan het leukste zakje, een van de nieuwe Mistral serie. En wie nog meer wil weten, op de beurs heb ik 362 zakjes kunnen ruilen, via internet 251, nog eens 4 zakjes via de loterij en 1 zakje spontaan gekregen te samen met zakjes Hibicusthee om te gebruiken in de gestoofde peertjes zijn er dus totaal weer 618 nieuwe in huis. Werk zat dus om deze de komende maanden weer in de verzameling te verwerken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 5 =