Rijsbergen

Afgelopen zaterdag was het weer eens een ritje vanuit Noord Oost Groningen naar Zuid West Brabant. Volgens de routeplanner van de ANWB 2.57 uur. Iets voor zessen komt José bij me en pakken we haar spullen over bij mij in de auto. En daar gaan we richting A7, Heerenveen, Almere, Utrecht, Breda en eindpunt Rijsbergen. We hebben een half uur speling, voor een wegwerkzaamheden, broodje en andere opstakels. Het begint goed want het is behoorlijk mistig, harder als 100 is niet mogelijk. Maar we hobbelen lekker door, het is zeer rustig en vanaf midden Friesland wordt de mist minder en kunnen we doortrappen naar 130. En voor we er erg in hebben passeren we de Ketelbrug. Water ziet eruit als een spiegel. Wat is het toch heerlijk om op een vroege zaterdagmorgen hier te rijden. Even voorbij Utrecht en reeds voor op ons tijdsschema, is er een kleine pauze, broodje, wat te drinken en daar gaan we weer, nog even het laatste stukje. En ook dat gaat lekker vlot en zo komen we om 9 uur aan in Rijsbergen, dat hebben we dus super snel gedaan. Of zal het de ervaring zijn van ondertussen jarenlang Nederland doorkruisen voor allerlei theebeurzen?

We komen gelijk aan met oa Nancy Wuyts, gezellig dat wordt dus lekker kletsen. Binnen zijn de eerste tafels reeds bezet en her en der zit er reeds iemand te ruilen. Al snel loopt het lekker vol en wordt er volop geruild en gekletst. Een aantal verzamelaars zijn naar Italie geweest en komen met leuke zakjes en verhalen hoe het daar is geweest. Toch volgend jaar maar geen wintervakantie? En ook naar Italie? We zullen zien.

De een naar de andere doos en map wordt doorgespit, het gaat lekker. Is niet altijd het geval, kom ook wel eens op een beurs en dan ben je toch enigzins moe en lukt het niet echt om lekker vlot te beginnen en optimaal te ruilen. Of komt het doordat Joke L ver weg zit en we niet veel kletsen?
Al met al gaat het prima en wordt er volop geruild en zijn er een aantal ruilingen die in de 80 stuks komen. Veel nieuwe zakjes en onbekende merken verdwijnen in mijn bakjes. Tussendoor toch even tijd voor een broodje en drinken.
Bij Marjoke en Cobie wordt er lekker gescoord, al kom ik wel in de min te staan en hebben beide dames nog wat van me tegoed. 

En dan gaat de klok richting 4 uur, ben nog aan het ruilen met organisator Piet, gaat vreselijk mis, hier bouw ik dus echt een schuld op. Maar zie veel zakjes uit series die ik niet compleet heb en zo dus wel lekker kan aanvullen. Al met al ver na vieren voordat we in de auto stappen en terugrijden naar het Hoge Noorden. De bedoeling is via Zwolle terug, maar dat is niet mogelijk, de A28 is afgesloten, dus via de Polder-Heerenveen terug.

Zoals gewoonlijk is er een bijklets pauze, dit keer in Almere, heerlijk eten, de dag de revue laten passeren en………….nog even een nieuw theezakje van Clipper scoren. Totaal 598 zakjes zijn vandaag weer van eigenaar verwisselt. 


One thought on “Rijsbergen”

 1. Wat een mooi verhaal!
  Ik loop echt achter met de theezakjes op dit moment.
  Heb nog veel zakjes die nog in mijn mappen moeten en moeten toegevoegd op CW.
  Dan nog de ruilen die wachtten via CW maar ook de mail.
  En dan hebben we nog de wachtenden voor de nieuwste Twinings. Tja, stukje bij beetje er maar mee aan de slag. Het is ook nog eens super mooi weer dus dat zal wel lastig worden haha.
  Maar jij hebt goed geruild zeg!
  Lieve groet, Rensina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − een =