Zaandam

Afgelopen zondag was er dus voor mij de eerste beurs van 2014. En eerlijk gezegd ook de leukste beurs. Heerlijke omgeving en kleinschalig, dus alle tijd om met iedereen te ruilen. (nee dus want Sonja L was ineens weg). Al is een beurs met veel Belgische verzamelaars in Rijsbergen ook altijd erg leuk, maar op een andere manier. De Internationale beurs in de Bilt, is weer totaal anders, daar weet je vaak niet waar het eerst en het laatst moet ruilen. Maar nu dus Zaandam, lekker op tijd vertrokken, geen mist en op naar de Afsluitdijk. Al ver voor 10 waren we aanwezig, maar beslist niet de eersten. Joke L, Sonja, Ciny, Jan en Bets, Saakje, Marja en vele anderen, waren al aanwezig en de eerste theezakjes waren al van eigenaar gewisseld.

Plekje zoeken en gelijk maar begonnen, als eerste Jan en Bets, want ik had voor hun een leuke serie uit Iran meegenomen. Kijkt Jan gelijk heel schuldig, hij was mijn zakjes vergeten, gelukkig zaten ze nog wel in de ruilbak, dus geen nood, de ruil kon nog verder uitgebreid worden met een aantal geweldige aanwinsten.

Daarna in vol tempo door en dan vliegt de dag voorbij. Zelfs weinig tijd voor even bijkleppen met Joke L omtrent de T-Post of met Sandra. Gelukkig had ik met Sandra al per mail geruild en konden we de enveloppen oversteken. Organisator Elly had nog wat leuke dingen voor me dus ging het allemaal super. Ondertussen gaat het gesprek over de nieuwe Pickwicks met een extra nummer, vinden we dit leuk? Nee eigenlijk niemand, maar ja, we verzamelen ze wel. Al met al een prima dag, die zelfs buiten plaats vond. Eind maart in een heerlijk zonnetje. Linda en moeder Marina hebben de hele tijd heerlijk buiten zitten ruilen. Elly bedankt voor weer een fantastische beurs. Mijn buit was 310 nieuwe zakjes en dan tel ik dus de zakjes niet mee die ik reeds thuis via de mail heb zitten ruilen. Want dan zou ik naar de 500 gaan. Volgend jaar ben ik zeer zeker weer van de partij. En nu de handel opruimen en klaarmaken voor de beurs in Rijsbergen.

3 thoughts on “Zaandam

 1. Super dat je weer zoveel nieuwe zakjes hebt kunnen ruilen!
  Klinkt als een hele fijne beurs.
  Deze mooie zakjes zag ik al op CW voorbij komen. En nu heb ik ze vandaag via een kennisje gekregen. Superblij mee en ben benieuwd of ik alle zakjes uit de serie heb ontvangen.
  Fijn weekend en tot morgen, Rensina

 2. Even een reactie over je opmerking over de nieuwe PW zakjes met dat nieuwe nummer erbij. Niemand vindt het leuk. Neen ik ook niet. Maar verzamelen we ze wel, ja dus. Maar ik dus niet. MOETEN we dat wel verzamelen? Daar is iedereen vrij in natuurlijk. Net zoals theezakjes met een witte streep onder de klep of een nauwelijks waarneembaar kleurverschil neem ik afstand van deze vorm van 'verzamelen'. Ik krijg nog liever een lelijk Kneipp zakje in mijn bezit dan een dergelijk fantasieloze uitbreiding van de Pickwick-catalogus. Helaas doet Colnect en wellicht ook Catawiki mee met deze gekte en kan ik een zakje met afwijkend nummer niet aanvinken omdat ik toevallig een ander nummer in bezit blijk te hebben. Krijgen alle nieuwe zakjes van PW zo'n extra nummer? Ondankbare klus voor de samenstellers van de Pickwick-catalogus. Het einde is zoek…
  Jan

 3. Dag Jan, bedankt voor je reactie. Eigenlijk zitten we wel op 1 lijn, vind het helemaal niks en wat mij betreft hoeft dit soort zakjes ook niet op Catawiki. Je kunt er 1 op zetten en dan in de opmerkingen, vermelden dat er meer nummers zijn. Maar dat geldt ook voor de Twinings met GA1 en ga zo maar door. Maar iedereen heeft zijn manier van verzamelen en wil misschien wel alle nummers bezitten. En dat is het mooie, we kunnen een Colnect of een Catawiki hebben, ik bepaal zelf hoe ik verzamel en niemand anders. Wat betreft de nummers, ik ben er niet naar opzoek, maar je komt altijd wel iemand tegen die nog niet zo heel lang aan het ruilen is, daar wil ik dan nog wel eens naar de nummers kijken, zodat zij ook kunnen ruilen met me. Want ooit toen ik nog een kleine verzamelaar was, vond ik dat dus heel storend dat er sommige mensen niet met me wilden ruilen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 3 =