3 gedachten over “Zaandam

 1. Super dat je weer zoveel nieuwe zakjes hebt kunnen ruilen!
  Klinkt als een hele fijne beurs.
  Deze mooie zakjes zag ik al op CW voorbij komen. En nu heb ik ze vandaag via een kennisje gekregen. Superblij mee en ben benieuwd of ik alle zakjes uit de serie heb ontvangen.
  Fijn weekend en tot morgen, Rensina

 2. Even een reactie over je opmerking over de nieuwe PW zakjes met dat nieuwe nummer erbij. Niemand vindt het leuk. Neen ik ook niet. Maar verzamelen we ze wel, ja dus. Maar ik dus niet. MOETEN we dat wel verzamelen? Daar is iedereen vrij in natuurlijk. Net zoals theezakjes met een witte streep onder de klep of een nauwelijks waarneembaar kleurverschil neem ik afstand van deze vorm van 'verzamelen'. Ik krijg nog liever een lelijk Kneipp zakje in mijn bezit dan een dergelijk fantasieloze uitbreiding van de Pickwick-catalogus. Helaas doet Colnect en wellicht ook Catawiki mee met deze gekte en kan ik een zakje met afwijkend nummer niet aanvinken omdat ik toevallig een ander nummer in bezit blijk te hebben. Krijgen alle nieuwe zakjes van PW zo'n extra nummer? Ondankbare klus voor de samenstellers van de Pickwick-catalogus. Het einde is zoek…
  Jan

 3. Dag Jan, bedankt voor je reactie. Eigenlijk zitten we wel op 1 lijn, vind het helemaal niks en wat mij betreft hoeft dit soort zakjes ook niet op Catawiki. Je kunt er 1 op zetten en dan in de opmerkingen, vermelden dat er meer nummers zijn. Maar dat geldt ook voor de Twinings met GA1 en ga zo maar door. Maar iedereen heeft zijn manier van verzamelen en wil misschien wel alle nummers bezitten. En dat is het mooie, we kunnen een Colnect of een Catawiki hebben, ik bepaal zelf hoe ik verzamel en niemand anders. Wat betreft de nummers, ik ben er niet naar opzoek, maar je komt altijd wel iemand tegen die nog niet zo heel lang aan het ruilen is, daar wil ik dan nog wel eens naar de nummers kijken, zodat zij ook kunnen ruilen met me. Want ooit toen ik nog een kleine verzamelaar was, vond ik dat dus heel storend dat er sommige mensen niet met me wilden ruilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *