Huis vol kakelende dames

Afgelopen zaterdag was er dus een alternatief voor het niet doorgaan van de beurs in Denemarken. Aangezien ik daar heen wilde gaan en met mij nog een aantal dames, heb ik bij het cancelen van de beurs gezegd, “kom maar een dagje Zuidbroek doen”. Konden we alsnog ruilen en kunnen we ook heerlijk ongedwongen bijkletsen. En nu was het dus zover. Ondanks dat het een thuiswedstrijd voor me was, toch vroeg van bed, want moest mijn dozen zelfs nog bijwerken. Had ik de hele week geen tijd voor gehad. Maar ging prima, dus even voor half 9 zat ik reeds in de auto richting de bakker. Aangezien ik iedereen had uitgenodigd, ging ik dus zorgen voor koffie, thee, fris, wat lekkers en broodjes.
Maar om dik 9 uur stond alles klaar en iedereen was welkom. José was de eerste maar die werd door mij gelijk weer richting station gestuurd, Gerda zat in de trein. Janet en haar moeder waren dus de eersten die bepakt en bezakt binnen kwamen en daarna kwamen ook de anderen gelijk binnenvallen.
Ciny, Klaske en Sjieuwke vanuit Friesland, Joke en Hein vanuit hun vakantieadres in Midlaren en Rensina op de fiets vanuit Sappemeer. Eerst maar even bijpraten met een kop koffie en thee en daarna kon het beginnen. Ruilen, ruilen en nog eens ruilen. Lekker ongedwongen en zonder een klok die doortikt en het soms veel te snel 4 uur laat worden. Tussen het ruilen door, tijd voor Friese Oranje Koek, (bedankt dames) en zelf gebakken theezakjes van Rensina. Allerlei nieuwtjes zijn weer de revue gepasseerd. Simon Levelt’s nieuwe zakjes, Xenos die nog steeds oude zakjes verkoopt, grote verzamelaars die nu actief zijn op Catawiki en er nu na jaren achter komen dat ze ook nog heel veel zakjes missen die ze wellicht zelf in de ruilbak hebben zitten. Ach, over theezakjes valt heel veel te bepraten. Al met al een heerlijke dag met 200 geruilde zakjes.


2 thoughts on “Huis vol kakelende dames

  1. Ja, ik heb ze vandaag zitten te tellen en het zijn er 199. Maar wel wat dubbel. Hele serie Ofcay geruild en heb ik dus gewoon al. Wist ik ook wel, want toen ik van morgen zat te tellen en ze tegenkwam, keek ik er dus wel raar van op. Maar niet erg, ze zijn al weer gescand en er is vast wel iemand die ze kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =