Weinig tijd en zorgen

De afgelopen weken zijn de theezakjes bij mij even op een zijspoor gezet. Er is geen tijd voor wegens drukte op het werk maar ook de zorgen die er zijn op mijn werk. Zoals het merendeel wel weet werk ik bij een krant in Noord Nederland. Ik werk voor beide titels, zowel Dagblad van het Noorden als Leeuwarder Courant. Afgelopen jaren is er veel veranderd in het medialandschap, niet iedereen heeft nog standaard een of meerdere kranten in huis. Zelf moet ik er niet aan denken dat ik geen krant meer zal ontvangen, want de krant betekend voor mij toch, nieuws vergaren. Velen lezen tegenwoordig alleen de headlines op internet maar het verhaal achter een artikel kennen ze niet, want de verdieping van een bericht dat lees je toch alleen maar in een krant. Al met al, heb ik de afgelopen jaren een aantal keren een reorganisatie overleefd omdat er weer personeelsleden verdwenen. Afgelopen winter is het bedrijf overgenomen door een consortium van enkele noordelijke partijen en de ING bank. Maar het werd direct duidelijk dat er veel zou veranderen en dat er ook mensen zouden verdwijnen binnen het bedrijf. En eind mei werd het dus duidelijk, 250fte zullen verdwijnen, aangezien er veel par-timers werken kunnen dat dus wel 300 personen zijn. Op een totaal van 750, dus heel simpel, 1 op de 3 zal verdwijnen. Ja en dan begint de onzekerheid, worden de functies opnieuw benoemd en kan ik solliciteren op mijn eigen baan? Of komt er een afspiegeling op leeftijds catagorie? Vooral voor dat laatste ben ik dus wel huiverig. Ik val momenteel onder een afdeling waar de meerderheid boven de 50 jaar is en reeds 25 jaar of zelfs 40 jaar in dienst is. En dan kom ik, 8 jaar in dienst natuurlijk heel slecht uit de bus. Een geruststelling, was ik via een overname van de media activiteiten overgenomen door NDC bij SC Veendam, dan had ik afgelopen winter al zonder baan gezeten bij het faillissement van SC Veendam. Al met al een onzekere periode maar aan de andere kant ook nog een heel drukke periode, dus weinig tijd om hier mee bezig te zijn. Moet ik dan toch nog weer eens een keer helemaal opnieuw beginnen? De komende weken zullen spannend zijn en zal ik weinig aandacht kunnen opbrengen voor theezakjes en allerlei randzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf − 3 =