Aan de wandel, er is zoveel om blij van te worden

Wat hebben we een heerlijk weekend gehad. Eindelijk maar toch krijgt de zon de overhand en lijkt dat het voorjaar nu echt gaat beginnen. Wandelen zonder winterjas is zoveel mooier. Hoofd in de zon en heerlijk genieten van natuur en het mooie weer. Maar waar ga je dan wandelen, doen we gewoon een rondje in eigen dorp of gaan we toch de auto pakken en rijden we naar een ander fraaie locatie. Ja dus en dat zelfs 2 dagen achter elkander.

De zaterdag ging het richting “de Onlanden”, een relatief jong natuurgebied ten westen van Groningen. Volgens de website van Natuurmonumenten is er veel te zien, men kan rondom de start locatie goed parkeren. Nou was er natuurlijk een klein vooroordeel betreffende Natuurmonumenten en parkeren gezien mijn laatste ervaringen in Norg. Maar dit keer was het prima geregeld. Men gaf keurig aan waar men kon parkeren, bij een school, op slechts enkele honderden meters vanaf vertrekpunt. Chapeau. De wandeling liep ik samen met mijn zoon via een kaartje op de smartphone en was dit prima te doen. Prachtige omgeving maar niet helemaal mijn ding. Ik loop natuurlijk regelmatig in ‘t Roegwold, een enigzins vergelijkbaar gebied maar veel ruiger en minder druk. Ik was er op zaterdag en het was nu al druk, het zal op zondag dan wel helemaal vreselijk druk zijn. Jammer dat je ook steeds de oprukkende stad ziet. Het echte natuur gevoel kan ik bij deze locatie niet krijgen. Lees verder onder de foto’s.

Dan is het zondag en het lijkt wederom een prachtige dag te worden. Te mooi om in de middag de hele tijd voor de tv te zitten om Max Verstappen te zien winnen in Italië. Ik wil naar buiten en zelfs Jeroen wil nog wel weer een middagje met me mee. Hebben we gisteren geen boom gezien, dus we kiezen voor bos en het wordt een wandeling in de omgeving van Sellingen, Ruiten Aa. Dit keer een gemarkeerde wandeling van 10 km uitgezet door Staatsbosbeheer.
Voldoende ruimte om te parkeren, vertrekpunt duidelijk aangegeven en de hele route is duidelijk uitgezet. We starten met een heerlijk open gedeelte langs de Ruiten Aa welke slingerend naast ons loopt tot we op een gegeven moment het bos in gaan en via heidevelden en koeien een heerlijke middag hebben in het bos. Misschien was het wel druk maar we komen amper mensen tegen en dit is dan zo ontzettend fijn. Genieten van de natuur met wellicht meerderen maar die je amper ziet. Geen verharde paden maar zandpaden door het bos. Dit is waar ik dus zo ontzettend van houd. De rust, het wandelen en het pure genieten. Groningen op zijn mooist.

Ruiten Aa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =