Koningsdag 2021

Ja hoor, we werden weer verrast met de lintjesregen. Man o man, wat is dit toch een vreselijke aanfluiting.
Dit jaar werd ik gewezen op de mogelijkheid van het live online bijwonen van een uitreiking van een lintje. Nou is algemeen bekend dat ik dit een grote aanfluiting vindt, maar dat is alleen maar erger geworden. Wederom zie ik iemand een lintje krijgen die zich vrijwillig heeft ingezet voor zijn medemens. Allemaal heel nobel, maar weer iemand die iets doet wat eigenlijk gedaan moet worden door een betaald iemand. In dit geval leek het me een taak voor de gemeente en beslist niet voor een vrijwilliger. Maar ik gun hem zijn lintje. Zo te zien was hij er erg blij mee.

Dan lees ik iemand die al 61 jaar op het stembureau heeft gezeten, zou hij vrijwilliger hebben gedaan. Men vergeet even te melden dat deze persoon gewoon zijn hele werkzame leven als ambtenaar bij de gemeente heeft gewerkt en dat gewoon een van zijn werkzaamheden was.

Dan denk ik aan al die alleenstaande ouders met kleine kinderen of ouders met gehandicapte kinderen. Of aan de mensen die naast gezin, baan ook nog de mantelzorg doen omdat er gewoon teveel bezuinigd wordt op de zorg en ze dus bij moeten springen voor hun ouders. Dan denk ik aan al die mensen die huis en haard moesten verlaten en een nieuwe start in en vreemd land moesten maken. Dan denk ik aan bijna 17 miljoen Nederlanders die nooit in aanmerking zullen komen voor een lintje maar die in mijn ogen veel belangrijker werk verzetten. Nee voor mij is ook dit jaar weer gebleken dat dit een groot achterhaald gebeuren is en die we heel snel moeten afschaffen. Of krijg ik volgend jaar ook een lintje omdat ik me zo dapper door deze Corona periode heen sla samen met miljoenen Nederlanders?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − elf =