Hoe slaap je lekker of juist niet?

Uur of tien in de avond, het is stil en donker op straat. De eerste huizen verdwijnen in het donker, de mensen gaan hun bed opzoeken. Morgen is het weer vroeg dag. De ander begint te leven, werkt niet en leeft in de nacht. Loopt door de straten wanneer iedereen slaapt of laat weten dat er een muziekinstallatie in huis is. Ieder zijn ding. Ook ik ga vaak tegen 10 uur mijn bed opzoeken. Niet om te slapen maar vaak nog om tv te kijken of in mijn boek te duiken. Op dit moment lees ik Verborgen Dorp van Peter Duffy, heftig maar helaas waar gebeurd. Een boek die je soms ook even weg moet leggen en afstand van de inhoud moet nemen. Maar dat allemaal terzijde.

TV kijken, nog even een uurtje in bed, soms RTVNoord, maar vooral praatprogramma’s waren aan mij heel goed besteed. Ik mis nog dagelijks Pauw en De Wereld Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk. Ik moet het nu doen met Op1, Jinek en Beau. Nou vallen die laatste 2 eigenlijk af omdat ik een afkeer heb van zenders als RTL en SBS. Het gaat maar om 1 ding en dat is geld. Maar het laatst jaar keek ik toch misschien wel wat vaker naar deze zenders. Alleen ik ben er mee gestopt. Ik kijk niet meer, het gaat alleen nog maar over Corona en de vaccins waar ik op zit te wachten, maar waarover een normaal mens gewoon wordt gek gemaakt met allerlei tegenstrijdigheden. Ik krijg toch echt het idee dat al dit soort programma’s mensen onnodig bang maken.

Ja er kan trombose komen door Astra Zenica, maar de kans is bijna nihil en wie roepen dit nu het hardst? Ja de dames die jaren en jaren de pil hebben geslikt en nimmer een bijsluiter heeft gelezen. Of zijn het de mensen die nu om het hardst roepen dat we naar buiten willen en vooral op vakantie willen naar een ver en warm oord? Staan ze dan ook stil bij de gevolgen die het zitten in een vliegtuig kan hebben? Trombose na het vliegen komt voor. Niemand die zich daar druk over maakt en dus zonder er bij na te denken in het vliegtuig stapt. Nou je zal maar in een ziekenhuis komen te liggen in een of ander ver land. Is dit een vorm van “kop in het zand steken” en wie leest de bijsluiter van een simpel paracetamolletje?

Ik erger me dus groen en geel om het maar even zo te zeggen aan deze programma’s. Ik snap de wereld niet meer.
Ik snap niet dat men denkt over versoepelingen en aan de andere kant er dagelijks meer mensen in het ziekenhuis komen te liggen. Tuurlijk wil ik ook heel graag weer een middagje Carambole met live muziek, wil ik in de zomer weer tijdens een van mijn vele fietstochten een terrasje pakken, wil ik zonder afspraak naar een schoenenwinkel en ik snap als geen ander dat al deze ondernemers het water tot aan de lippen staat. Daarvoor zit ik te dicht op deze groep mensen via mijn baan. Maar wat willen we dan? Geen prikken, geen lockdowns, al helemaal niet dat er dierbaren overlijden en maar we willen gewoon niks. Heulemoal niks. Ik in elk geval niet bang worden gemaakt voordat ik ga slapen door ene Beau en zijn collega’s. Weltrusten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × drie =