Zomertijd

Eindelijk, ik kan niet wachten tot de zomertijd weer begint. Het uurtje langer licht doet mij zoveel goeds. In de ochtend merk ik amper dat het wat later licht wordt, maar dat je in de avond gewoon weer langer naar buiten kunt dat doet mij zo veel goeds. Helaas was de eerste dag met zomertijd natuurlijk geen succes. De hele dag regen, de lucht was grauw en in plaats van de zonnige dagen voor Pasen, was het meer de donkere dagen voor Kerst.
Maar het fijne dat het om 8 uur gewoon nog licht was dat maakt alles goed.

Dan hoor ik later op de avond weer het nodige gedoe omtrent deze zomertijd, het wel of niet afschaffen ervan. Mijn mening wordt niet gevraagd, dat ik van elke minuut langer licht zo kan genieten dat is niet belangrijk. Nee ik hoor alleen maar dat velen er niet aan kunnen wennen en dat hun biologische klok op hol slaat.

Maar ik woon in Nederland, het land waar voor alles een actiegroep is, het land met 37 partijen die aan de verkiezingen mee willen doen. Ik ga dus ook maar een actiegroep oprichten of me aanmelden voor een reeds bestaande. Ik wil de zomertijd behouden!!!!!!!

De foto is van de zomer 2020, op een van de langste avonden, genietend van het uitzicht aan de rand van Botjeszandgat. Daar waar het dan tot 23.00 heerlijk vertoeven is.

2 thoughts on “Zomertijd

  1. Vraag me ook nog af waarom steeds die klok verzetten. Deze kunnen we toch prima aanhouden. Nee roepen ze dan. Dan moet de lamp eerder aan. Volgens mij zijn er meer mensen die na 10 uur in de avond wakker zijn, als voor 6 uur in de ochtend. Maar ja als het te simpel wordt, kan niemand zich meer ergens druk over maken.

  2. Ben het helemaal met je eens Ria, de zomertijd is zoveel beter voor de mens. Dat je straks tot 11 uur in de avond kunt genieten van daglicht doet me meer dan dat het om 4 uur s’ochtends al weer helemaal licht is en de zon er bij komt. Maar we zijn nu eenmaal een land met overal over klagen en mopperen, maar ik ben voor de Zomertijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =