Erfgoedwandeling

Zomaar een vrijdagmiddag. Wat ga je doen wanneer je zomaar een aantal dagen vrij bent. Dagje stembureau, wandelen in Westerwolde en op vrijdag staan er allerlei bezigheden in de planning. Maar onverwacht komt zoon thuis en besluiten we spontaan om te gaan wandelen. Beetje googlen en we komen terecht op de site van Staatsbosbeheer. Wandeling Drouwen in het teken van erfgoed dat lijkt wel wat. De zon schijnt maar het is koud, wellicht is het in de bossen prima vertoeven.

En dat is het inderdaad, wat een heerlijke wandeling in een prachtig gebied. Door verschillende soorten bos. De ene keer loop je tussen de naaldbomen, dan weer tussen oude loofbomen, heidevelden en langs het water van diverse vennen. Zo steek je over tussen koeien en schapen en dan weer zie je diverse zwerfkeien. Het mooie van een route van Staatsbosbeheer, vaak zijn er folders te vinden met allerlei informatie over het gebied waar je loopt.

Drenthe is natuurlijk de provincie van de hunebedden en ook nu komen we er langs eentje. Dit was er weer eentje om in de nazomer wanneer de heidevelden in bloei staan zeer zeker nog eens gelopen kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + zes =