Zaandam

Na maanden van ellende en tegenvallers, krijg ik eindelijk het idee dat alles rondom mij wat vrolijker gaat worden. De periodes van angst, paniek en hyperventilatie liggen steeds verder uit elkaar en wanneer het even wat minder gaat dan kan ik met behulp van de tips van mijn fysiotherapeut Dorethea dit ook weer sneller onder controle krijgen.

Dus wordt het ook tijd om weer wat te ondernemen. Zo moet ik weer zonder al te veel problemen weer auto te durven rijden, weer in ruimtes te zijn met veel mensen en weer een lange dag actiever te durven zijn. Waar kan ik dat beter testen dan met een dagje Zaandam, naar de beurs van Elly. Dus sinds maanden weer om half 7 opstaan, 2 uur in de auto en in een kleinere ruimte aanwezig zijn met veel mensen. En ik kan alleen maar zeggen dat het goed is gegaan. Het ruilen van de theezakjes lag misschien wel op een lager tempo dan normaal maar toch heb ik 313 theezakjes kunnen ruilen. Er zitten wel een aantal tussen die ik reeds bezat, maar ach die gaan gewoon weer de ruilbak in.

Daarnaast was het ook heel gezellig om weer onder deze mensen te zijn. Bijkletsen met Rina, Marja, Jan, Bets en Elly, het was weer leuk om bij jullie aan tafel te zitten en weer allerlei nieuwtjes te horen omtrent theezakjes.
Theezakjes die bij mij de laatste maanden nauwelijks aandacht hebben gekregen maar waar ik in het verleden ook al zoveel ontspanning en plezier uit heb gehaald. Dit was dus voor mij een hele grote stap voorwaarts.

En nu, komende week voor allerlei onderzoeken naar het ziekenhuis, volgende week ook weer wat afspraken om de toekomst weer vol optimisme tegemoet te kunnen treden en daarna hoop ik ook weer op therapeutische basis richting het werk te kunnen gaan voor enkele uren per week. Dat zal de tweede grote stap moeten worden want de gedachte aan de donkere, sombere ruimte en een zwevende vloer, staat in gedachten nu nog heel ver van me af, maar ook dat moet gaan lukken.

Elly bedankt voor deze leuke beurs en wat mij betreft tot in het voorjaar.

One thought on “Zaandam”

  1. Wat een leuk stukje heb je geschreven over de beurs in Zaandam. Het was weer ouderwets gezellig.
    De enige wat we miste was de taart van IJdwer maar ze heeft beloofd dat ze volgend jaar weer gaat bakken voor de beurs.
    Tot volgend jaar in Zaandam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =