Mega Fuchsia zomer

De afgelopen zomer is een mega zomer geweest voor mijn fuchsia’s, de platen groeiden en bloeiden geweldig. Ondertussen is het al weer bijna half september en ze staan nog steeds in volle bloei en hangen zelfs vol met knoppen. Laten we dus maar hopen op een mooie nazomer tot ver in oktober.

Maar er zijn ook een aantal die al lang het loodje hebben gelegd. Aangezien mijn overwinteraars vaak iets later bloeien dan nieuwe planten die je reeds in april kunt kopen bij de bouwmarkten en tuincentra, koop ik vaak even een aantal om toch ook in mei-juni al wat meer kleur in de tuin te zien. Maar dit is dus waardeloze kwaliteit. Ik had er 3 gekocht bij de Bauhaus in Groningen en die liggen al weken in de groene container en zijn de hele zomer erg klein gebleven en gaven weinig bloei. Zijn volgens mij te snel opgetrokken door de kweker.

Wanneer je goeie planten wilt, dan adviseer is toch, ga naar een echte fuchsia kweker, zoals Lokhorst in Gieten, Gommes in Dalen of van de Velde in Heerde. Er zullen veel meer goede kwekers zijn elders in het land maar deze zijn bij mij niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =