Ups and downs

Al weken keek ik uit naar het krijgen van een CPAP-apparaat, deze zou me in de nachten moeten voorzien van meer zuurstof en zou het leven weer dragelijker maken. De angsten en paniekaanvallen zouden wellicht ook tot het verleden horen wanneer ik in de nacht voldoende rust kreeg. Daarnaast zou ik mijn leven ook een andere invulling moeten geven. Natuurlijk hoop ik dat ik tzt weer gewoon aan het werk kan gaan, maar daarnaast moet ik sommige dingen veranderen. Ik die altijd bezig ben, die niet de rust heeft om een avond op de bank te zitten maar altijd wel iets leuks heeft om te doen. Nou ben ik natuurlijk al een hele tijd bezig met fietsen om meer ontspanning te zoeken en mijn ademhaling onder controle te krijgen. Maar wanneer ik op een dinsdagmorgen om half 9 al bij de bedrijfsarts moet zijn en dus om 8 uur de A7 opdraai voelt dit niet goed aan. Vreselijk wat een drukte en wat rijden ze hard. Ik blijf met 90 km mooi achter een vrachtwagen zitten en kom zonder al te veel angsten in Groningen.

Woensdag, dit zou de dag moeten worden waarop alles anders en langzaam aan beter moeten worden. Ik mag mijn zuurstofapparaat ophalen. Krijg uitvoerig uitleg en ik mag 14 dagen gaan testen. Dan is het een uur of 10 en ik ga naar boven, nog even lekker lezen en voorzie het apparaat met water. Hoef straks alleen het masker nog op te doen en zal dan heerlijk kunnen slapen.

Nee dus, dit gaat helemaal mis. Ik zit vast aan het apparaat, ik ruik alleen maar rubber, ademen gaat moeizaam en ik ben er teveel mee bezig. Mijn oefeningen die ik tijdens ademhalingsfysio heb geleerd kan ik niet in praktijk brengen. Uitademen via de mond wil niet want dan krijg ik de volle lading zuurstof in mijn mond. Raak volledig in paniek, op mijn zij draaien wellicht voelt dat beter. Nee ik krijg helemaal geen lucht binnen en krijg het gevoel dat ik langzaam stik. Af dat ding en tot rust komen. Ondertussen lig ik huilend op bed. Waarom moet me dit allemaal overkomen. Ik herken mezelf niet meer. Is dit nou kwaliteit van leven wanneer je alleen maar angstig en in paniek bent? Nogmaals proberen maar dit gaat hem niet worden. Angst overheerst!

Afbeelding van 41330 via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − vijf =