Thee Beurzen Tips

Originele koude gazpacho uit Spanje

Even iets totaal anders dan dat jullie van mij gewend zijn. Vandaag ivm het warme week een recept. Al enkele jaren een welkom hapje tijdens de zomerreis van de Historische Kring Menterwolde.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:
– 2 sneetjes witbrood ( kan weggelaten worden, maar de HKM heeft dit er wel in).
– 3 a 4 eetlepels rode wijn
– 500 gr tomaten, ontveld en in stukken, of 1 pak gezeefde tomaten
– 1 komkommer, geschild en in stukken
– 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en in stukken
– 2 a 3 tenen knoflook
– 50 ml olijfolie
– (halve rode peper zonder zaadjes, HKM heeft dit er niet in)
– zout, maar niet als het pak gezeefde tomaten is gebruikt)
– 2 a 3 eetlepels wijnazijn of sherryazijn. Maar gewone azijn kan ook.

Nodig; een keukenmachine of een staafmixer. Eventueel een zeef.

Week het brood in de wijn. Doe het brood, de tomaten, de komkommer, de paprika en de knoflook in de keukenmachine of in een hoge schaal/pan voor gebruik van de staafmixer. Pureer het geheel. Voeg olie en azijn toe. Naar smaak zout en peper toevoegen. Wrijf de soep eventueel door een zeef. En zet het in de koelkast om koud te worden.

Serveren kan in kleine kommetjes of glaasjes ( teveel gazpacho is niet lekker ) met eventueel een topping van croutons, kleine blokjes tomaat, kleine blokjes komkommer, kleine stukjes ui of grof gehakt hardgekookt ei.

Lekker op warme dagen.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 11 =