Thee Beurzen Tips

De zomer is begonnen

Vrijdag 17.54 uur is de astronomische zomer begonnen, normaal gesproken ben ik daar niet zo mee bezig. Het enige waar ik dan aan moet denken is elke dag minsten 4 gieters vol met water klaar te hebben staan voor mijn terras. Nu ik noodgedwongen wat meer thuis ben en meer tijd kan besteden aan mijn verzameling fuchsia’s en de hittegolf van komende week zie aankomen, volg ik het nieuws iets meer en zodoende was ik er volledig van op de hoogte, hoe laat het zou beginnen. Ondertussen is hier van een hittegolf nog geen sprake. De hele dag redelijk bewolkt met zo nu en dan een paar verdwaalde spetters.

Maar mijn fuchsia’s zijn uitermate tevreden met het huidige weer, de ene dag lekker een buitje of hun bol, de volgende dag groeien ze door de warmte weer lekker door. De ene plant is nog dikker als de ander. Ook al mijn planten van het vorige jaar staan er prachtig bij. Dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest. Alleen mijn stamfuchsia bleek het niet te hebben overleefd maar wat schetst mijn verbazing, afgelopen week zag ik ineens een klein groen blaadje verschijnen. Het zal waarschijnlijk geen stamfuchsia meer zijn, maar een klein dapper plantje.

De gieters staan ondertussen vol, dus laat de hittegolf maar komen, trouwens beetje minder mag ook wel hoor. 25 graden is mooi zat.

De eerste planten bloeien, maar ze staan allemaal vol in knop, twee mooie dagen en mijn terras is een zee van roze en rood.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − drie =