Martine Bijl

Wanneer er voldoende tijd is om te lezen, maar het niet al te heftig moet zijn dan pak je eens wat anders. Vandaar op de e-reader het boek van Martine Bijl wat zij schreef na haar hersenbloeding.

Gelukkig weten we niet wat ons nog allemaal te wachten staat in het leven maar wanneer ik dit zo lees dan hoop ik toch nooit in een verzorgingstehuis terecht te komen. Ik heb natuurlijk zelf iets gelijks meegemaakt met mijn moeder alleen was dat gelijk zo heftig dat er van een revalidatie geen sprake was en ze was veroordeeld om de dagen in bed door te brengen.

Maar het lezen van het boek Rinkeldekink was heftig, dit gun je echt niemand en wat zullen de jaren naar haar hersenbloeding zwaar zijn geweest en eenzaam. En wat te denken van haar partner, je staat zo machteloos. Na eerst een revalidatie-oord werd het naderhand een ziekenhuis om haar te ondersteunen tijdens een depressie.

Aanrader zeker voor mensen die te maken hebben of hadden met revalidaties en depressies.

One thought on “Martine Bijl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf − 3 =