Thee Beurzen Tips

Zarrazo, nieuw op de markt

Het laatste half jaar was ik even met wat andere zaken bezig maar nu is er weer tijd voor een review.  Nu voor het merk Zarazzo. Relatief onbekend merk en is ook niet voor de verkoop aan particulieren maar bedoeld voor horeca of bedrijven. 

Op een druilige maandagmorgen na een nacht met te weinig slaap aangezien de Pubquiz gisteravond weer te gezellig was, begin ik met een wat sterkere thee, we gaan voor de Earl Grey. Volgens het zetvoorbeeld op het zakje moet het 2-4 minuten trekken. Ik kies de middenweg en ga voor 3 minuten. Ik krijg gelijk een mooie bruine vloeistof, de eerste indruk is goed. Na 3 minuten drink ik een Earl Grey zoals hij bedoeld is, krachtig en vol van smaak. Prima thee.

De volgende is de Spicy Moroccan Mint, heb hem 2 minuten laten trekken en heb daarna een heerlijk verfrissend theetje, maar de helft laat ik staan en wil deze ook iets koeler drinken aangezien ik dit vooral in de zomer wel kan waarderen. Ook dan is het een lekkere verfrissend thee. Niets mis mee. 
Dan neem ik een van mijn favorieten, de Wild Forest, laat ik lekker 4 minuten trekken om zo de fruit zo optimaal te proeven. Daarna heb ik een donkere thee met een duidelijk vleugje bosvruchten, al zou dat voor mij nog wel iets nadrukkelijker aanwezig mogen zijn. Lekker theetje wanneer je even in het voorjaarszonnetje mag zitten. Top!

Vrijdagmorgen, de laatste werkdag, vaak een dag waarop je iets moeilijker opgang komt. Dus we nemen een kop thee met de toepasselijke naam “Early Morning Breakfast”. Thee zoals thee behoord te zijn, puur en vol van smaak. De geur van echte thee komt je tegemoet. Zo lust ik er elke morgen wel eentje. Daarna gaan we voor de “Misty Green”, een thee die mij het minst aanspreekt. Eigenlijk ben ik bij de geur alleen al genezen, ik heb het gewoon niet op groene thee, maar dappeer drink ik hem op. Zal een prima thee zijn voor de liefhebbers, maar het is gewoon niet mijn ding. Ik ben toch echt van de zwarte thee en Oolong. Volgende graag.

Tasty Strawberry, de naam klinkt lekker, 4 minuten laten trekken en er komt een mooi donkere thee te voorschijn en de geur is ook prima, ik ruik de aardbei. Daarna heb ik een heerlijke thee, de geur blijft hangen maar komt niet echt terug in de smaak, al is de thee wel zacht van smaak. Heerlijk thee maar verwacht geen strelende aardbeien op je tong.

Daarna gaan we aan de Rooibos, thee wat geen thee is maar o zo lekker kan zijn, laat hem weer 4 minuten trekken. De geur is overweldigend en wat is hij ontzettend lekker. Zou nooit alleen maar rooibos thee gaan drinken maar 1 kop per dag als afwisseling van het vele thee wat ik drink, is een welkome afwisseling. Ontzettend lekker mede door dat het puur is en geen toevoegingen van allerlei smaakjes ed. Dikke 10 voor de Rooibos van Caffé Zarazzo.

In de middag heb je soms even een boost nodig, niet om wakker te blijven maar wel om te compenseren dat je de hele dag binnen zit achter een computerscherm. Ga je normaal in je middagpauze even blokje om de Ikea en Bauhaus, vandaag is het een en al regen en compenseer ik met een Herbal Mix. Ik laat hem iets langer trekken dan aangegeven en drink hem dan lauw. Warm is aan mij niet zo besteed maar lauw is zo nu en dan een glas Herbal thee heerlijk. Goed voor je doorstroming en even iets anders dan normaal. Lekker kruiden drankje en beslist een aanrader.

De laatste die ik ga drinken is de Green Tea Lemon, ik laat hem even goed doortrekken en laat hem daarna volledig koud worden. Dit doe ik bewust aangezien ik warme groene thee niet lekker vindt en het koud ga drinken in de wetenschap dat ik dan de lemon smaak goed proef. En inderdaad ook nu is het weer het geval en heb ik een lekkere dorstlesser.Bij een groene thee ben ik natuurlijk niet helemaal objectief aangezien het gewoon niet mijn ding is, maar ik kan gewoon zeggen dat het merk Zarazzo een welkome aanvulling is op de Nederlandse theemarkt. Helaas is het dan wel jammer dat het alleen verkrijgbaar is voor groothandel, het zou leuk zijn wanneer het ook voor de particuliere markt te koop is, vooral de Early Morning Breakfast zou ik graag veel vaker willen drinken. Al met al een dikke voldoende voor de thee van Zarazzo!

Daniel heel erg bedankt voor de thee die ik van jullie mocht ontvangen en mocht reviewen.

Please follow and like us:

One thought on “Zarrazo, nieuw op de markt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 8 =