Zotte wereld

De laatste keer dat ik iet een blog schreef was ik niet zo heel positief over mijn gezondheid. Helaas ben ik dat nog steeds niet maar je hoopt dat je na de zoveelste keer naar het Ommelander Ziekenhuis dat er eindelijk iets goed gaat komen. De dokter daar wilde dat ik bepaalde zalfjes en lotions zou gaan gebruiken. Klinkt goed maar er kwam dus toch een onverwachte tegenvaller. De lotion die ik moet gebruiken is al maanden niet te leveren door de groothandel. Er zijn patiënten die sinds november zitten te wachten. Alternatief is er wel, maar die heb ik reeds gehad en werkt voor mij niet.

Diverse apotheken benaderd, zelfs apotheek van het ziekenhuis, maar over het zelfde verhaal. Helaas niet te leveren. Ja wat moet je dan, toch maar afwachten en me afvragen in wat voor land we wonen. Ja we wonen in een veilig land, een land waar zorg voor iedereen mogelijk is, mits je aan de gestelde voorwaarden voldoet. Maar ook een land waar soms dingen voorvallen die je niet verwacht van een welvarend land als de onze. Medicijnen die er wel zijn maar gewoon niet verkrijgbaar zijn. Dat zou toch niet mogen gebeuren?

Ondertussen zijn we een week verder en toch mijn grote verbazing kreeg ik nadat ik zelf weer contact had opgenomen te horen dat de lotion aanwezig is (ze hadden toch beloofd mij te bellen?). Wat mocht ik ophalen, een mini flesje lotion met een briefje, wanneer dit flesje halverwege zou zijn, moet ik bellen en gaan ze een tweede flacon bestellen. Kosten € 60,00 per flacon. Het gele briefje is mijn bewijs. Waarom krijg ik nu het idee dat er veel mis is met de uitlevering van medicijnen en aanverwante artikelen? Niet vergeten om in de loop van volgende week al te bellen want dan zal ik ongetwijfeld op de helft zitten.

2 thoughts on “Zotte wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =