13. Asbest of onderbroeken

Het was de bedoeling om vandaag mijn gal te spuwen over het strooien met asbest over een nieuw aan te leggen weg richting de stikstof-installatie die hier in het dorp wordt gebouwd. Boze tegenstanders van een te bouwen windmolenpark doen alles om maar in het nieuws te komen, maar ondertussen worden er dingen gedaan waar ik beslist niet achter kan staan en waardoor mijn kijk op de Nederlandse politiek wel enigzins vertroebeld is.

Maar dat ga ik dus verder niet doen, ik had een heerlijke dag vrij en tijd om met een vriendin te gaan lunchen. Heerlijk onder het genot van een Franse bol met brie en walnoten heel veel bijkletsen, dan nog maar eens wat lekkers bestellen en voor het weet is het 3 uur en proberen we er een eind aan te breien, maar wie komen daar binnen? Pa en ma S, beide in de 80, niet zo heel vast meer ter been, maar toch ook even genieten van de kerstdrukte in Hoogezand. Moeder had een lekker warme trui gekocht, wat ondergoed voor haar en hem.

Dan komt het gesprek dus op mannenondergoed, op degelijke witte broeken, niks boxer of sportslip, nee op een mooie witte met gulp. Dan vragen wij ons dus af, dat het een gedoe is om het zaakie door de gulp te krijgen, is eentje die je moet laten zakken niet veel handiger? Nee want dan moet de broek ook nog naar beneden, nee bij mannen wordt het hele zaakie door de gulp geduwd, dan langs de rits (auw auw, dat is oppassen geblazen) en dan eindelijk mag er geplast worden. Wat een gedoe om de druppels naar buiten te krijgen en nu maar hopen dat er niet spontaan nog meer moet gebeuren want dan moet de broek alsnog naar beneden.

Het theezakje van vandaag is er eentje van Krakonosovy thee, komt uit Tsjechië en zit ook in mijn eigen verzameling.

3 thoughts on “13. Asbest of onderbroeken

    1. Nee helaas niet dubbel, heb hem ooit ergens kunnen ruilen maar geen idee met wie, de scan kreeg ik nu opgestuurd door José.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + elf =