11. Lief Edelhert, jij vroeg er niet om

Lief Edelhert, jij vroeg er niet om, om geboren te worden achter prikkeldraad en aan de andere kant van dit draad de heerlijkste hapjes te zien. Nee ergens lopen er hier in Nederland mensen rond, die ondanks dat we een dichtbevolkt landje zijn, de illusie hebben dat we ook de natuur zijn gang moeten laten gaan. Dus vele vierkante kilometers grond werden natuurgebied en mocht de natuur zijn gang gaan. Maar natuur hoort niet achter prikkeldraad want de dieren willen hun eigen territorium zoeken. Helaas is dat niet mogelijk. Dus wat krijg je, in een relatief klein gebied komen steeds meer jongen en wordt het te vol. Een strenge winter en dan heb je de problemen, de dieren kunnen niet opzoek naar voldoende voedsel en creperen van de honger. Nederland in opstand!

Ja en dan komen de heren die het allemaal goed weten met een prachtig plan, we laten de dieren niet van honger omkomen maar we knallen ze gewoon neer. Gezonde dieren, misschien wel drachtige dieren. Wellicht dieren die niet goed geraakt zijn en alsnog een vreselijk dood sterven.

Bah, hier hou ik dus niet van. Waarom geen alternatief zoals met de Konikspaarden in het Midwolderbos, die naar Polen zijn gegaan. Nee hier kiest men de makkelijkste weg en over een aantal jaren zijn we weer op hetzelfde aantal en mogen er weer een aantal moordenaars naar hartelust jagen!

Het zakje vandaag is dan wel geen Edelhert maar dit Rendier lijkt wel heel erg veel op. Moet nog even uitzoeken welk merk dit is maar vond het zo toepasselijk dat ik hem toch wilde plaatsen.

2 thoughts on “11. Lief Edelhert, jij vroeg er niet om

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vier =