Hitte!

Minimaal 2x per week wil ik hier iets plaatsen, in de meeste gevallen is er altijd wel inspiratie om iets te plaatsen. Al neem ik wel mijn petje af voor collega Herman Sandman die dagelijk op pagina 2 van Dagblad van het Noorden zijn column schrijft. Elke dag het eerste wat ik lees, soms leuk en inspirerend de andere keer flauw en onzinnig, maar zeer zeker het leukste item van de krant. Maar vandaag is het hier weer mijn taak om iets te bloggen en laten we eerlijk zijn, momenteel is er maar één onderwerp die ik op tafel neer kan leggen: de HITTE.

Mijn eerste vraag is ook, is dit nog leuk? Ik moet heel eerlijk zijn, nee dit is niet leuk meer. Ik hou erg van mooi weer, kan genieten wanneer ik tegen 5 uur thuis kom en dan alleen maar buiten mag en kan zijn. Buiten eten is misschien iets minder mijn ding, al schuif ik zeer zeker aan wanneer er een parasol boven de tafel staat maar het allermooist is toch wel, buiten zitten tot een uur of 11 met een boek en genieten. Eigenlijk hoor je mij niet klagen en toch horen jullie mij hier boven zeggen dat het niet leuk meer is en dat klopt.

Op het werk, zittend in een bouwput zonder airco is het momenteel verre van aangenaam, we proberen er het beste van te maken en dat lukt zelfs redelijk maar we kijken massaal uit naar onze nieuwe locatie waar straks weer gewoon klimaatbeheersing aanwezig is, waar ik een super mooie plek krijg op de 2de etage, uitzicht over de Zuidelijke ringweg, die de komende jaren verbouwd gaat worden, kan kijken richting het stadion van FC Groningen en waar menig collega die op de etages beneden ons zitten jaloers zullen zijn.

Maar het grote probleem waar ik mee te maken heb tijdens deze hitte periode, de nachten.  Kom al dagen veel en veel te laat op bed aangezien het te warm is om naar boven te gaan, ga je dan eindelijk tegen half 12 maar eens richting bed dan kom ik in een sauna. De ramen op het oosten staan dan al enige tijd open, je zou zeggen dan komt er wel enigzins verkoeling, maar nee hoor het blijft smoorheet. Eerst even afspoelen onder een lauwe douche (volgens diverse media is dit de beste optie, nooit koud of heet), afdrogen en dan in bed. Shit ben ik vergeten me af te drogen? Man man, je zweet al tijdens het afdrogen. Dan maar proberen om toch je ogen dicht te doen. Puf puf, zo warm en na 100 keer omdraaien val je toch wel even in slaap.  Maar de nacht is kort, zodra de eerste vogels zich laten horen ben ik wakker. Reeds voor 6 uur sta ik onder de douche, heerlijk het nachtelijk zweet wegspoelen.  Om 6 uur zit ik buiten, lekker kop thee, krantje erbij, Rambo ligt languit op de koele stenen. Ach wat is het heerlijk, reeds 21 graden, de zon komt boven het huis van mijn buurvrouw vandaan. We maken ons weer op voor een hete dag in Groningen.

Keep calm and drink water!

 

2 thoughts on “Hitte!

    1. Dit warme weer breekt mij op, overdag is het prima te doen, maar het slapen is hier een drama. Moet ik dus ook maar een woonkelder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − twaalf =