Zomerliefde

Als je het bijna bij iedereen naar je zin hebt en je duizenden mensen op de been weet te brengen om naar festivals van jou te komen. Als er verenigingen voor je worden opgericht en verzamelaars alles van je willen hebben. Als er zelfs een kleur naar je wordt vernoemd, liedjes over je worden geschreven. Als je telkens weer mensen weet te verrassen. Nou, dan ben je iemand.

Ben je dan een filmster? Artiest? Nee, je bent misschien wel het sociaalste plantje op aarde. Je bent een fuchsia!

Een fuchsia is zo’n plantje wat tuinieren echt leuk maakt, want je kunt er heerlijk mee prutsen. Natuurlijk is het opkweken van een fuchsia niet alleen makkelijk, maar ook dankbaar werk. Het lukt namelijk altijd! Stekjes in een glaasje water laten wortelen en nieuwe plantjes kweken is leuk om te doen. En ja hoor, je bent een enorme kluns als dat niet lukt. ?

Gevorderden kunnen zelfs uit zaad fuchsia’s opkweken, maar de bessen zijn natuurlijk ook leuk om op te eten.

Tja, hij is zelfs om op te eten. Hoezeer ik ook mijn best doe. Ik denk dat ik deze status nooit ga bereiken. De fuchsia is weer helemaal terug van weggeweest, want bloemen zijn weer in. Cottage tuinen met kleuren mogen weer en wat ben ik daar blij om. Welcome back fuchsia.

Met dank aan Ivo van Bella Fuchsia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 11 =