Door de ogen van mijn vader

Reinder Hovinga, wonende in villa Rustenbroeck te Zuidbroek, waarom intrigeert deze man me. Is het zijn verschijning van man met lang haar en volledig in het leer gestoken? Geen enkel idee. Maar bij toeval kwam ik er achter dat hij boeken schrijft. Wat rondneuzen op het wereldwijdeweb en je krijgt al de nodige informatie. De volgende stap kan worden gezet. Ik wil het boek “Door de ogen van mijn vader” lezen, maar dan komt gelijk het volgende probleem. Hoe kom ik aan dit boek? Dit is natuurlijk nergens meer te koop, dus dat wordt zoeken op Marktplaats en op Boekwinkeltjes.nl.  Loop in het dorp en kom de schrijver tegen, wellicht kan hij me helpen. helaas gaat dit hem ook niet worden. Dan gewoon goed rondkijken.

Eindelijk zie ik hem dan voorbij komen, Boekwinkeltjes heeft het er op staan. Tweedehands, veel te duur, maakt allemaal niet uit, dit boek is voor mij.

Hoofdpersoon in het boek is Jelmer Hovinga, vader van, communist, mollenvanger, kroegbaas, imker, rietsnijder en nog veel meer.  Zijn oorlogsjaren komen voorbij, het slapen bij de boer omdat het thuis niet veilig was, maar was het dit wel bij de boer? Daar was de zoon fanatiek aanhanger van de NSB.  De nachten doorhalen om de fuiken leeg te halen, maar overdag weer actief zijn. De overgang naar kroegbaas. Wat een heerlijk boek om zo een dorpsbewoner beter te leren kennen. Want vader was een excentriekeling, maar beslist niet gek. Vader en zoon lijken dus wel erg op elkaar.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + twintig =