De wereld is verrot

Wanneer jezelf in een iets donkerder periode van je leven zit, dan zie je ook overal het negatieve in. Krijg steeds meer het gevoel dat de wereld verrot is en dat het merendeel van de mensheid niet doorheeft dat het reeds 5 voor 12 is. We moeten wel heel snel deze aardbol redden willen we ook de baby’s die nu worden geboren nog een fijn en gezond leven bieden. Dat ze net als wij nog een olifant in het wild kunnen bewonderen, zwemmen in een zee zonder dat je verstrikt raakt tussen de plastic flessen en dat er nog ergens gewoon schone lucht is.

Nu weet ik dat ik zelf best veel bezig ben met een schone lucht, weinig afval en groen in de omgeving. Voor mij geen tuin met alleen stenen, nee planten en bomen in mijn tuin, zij zorgen voor zuurstof in de atmosfeer. Plastic wordt gescheiden, glas, blik, oud papier, alles gaat in de juiste bak of zak.  Heb een auto met weinig uitstoot en de was droog ik zoveel mogelijk lekker buiten.

Stimuleer projecten als zonne-energie, windmolens, aardwarmte en bio-energie. Maar o dan komt de ergernis want waar ik mijn best doe daar zie ik wereldwijd dingen gebeuren waardoor mijn bijdrages volledig in het niet vallen.

De NAM blijft maar gas uit de bodem halen hier in Groningen en dan spreek ik niet over het het de aardbevingsschade maar meer over het gevolg op lange termijn in de bodem. Worden dit holle ruimtes en zakken we op een gegeven moment met z’n allen de diepte in?  Ik heb het over de ontbossing van het regenwoud. Bijna de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde is al verdwenen. Van het overgebleven bos is een klein deel (10%) beschermd. Per jaar verdwijnt bijna 8,8 miljoen hectare natuurlijk bos.  Maar de mensheid heeft deze bossen nodig om de aarde te voorzien van zuurstof.  Maar ook heb ik het over plastic-soep,  het vele plastic afval wat in de oceanen drijft. Oppervlakte vele malen groter dan Nederland, drijven in de Grote Oceaan.

Hier kan ik dus zo moedeloos van worden in een donkere periode, waarom doen we niets?  Hoe krijgen we de hele wereld zover dat we met z’n allen deze wereld willen beschermen en zo ook de baby’s van nu een fijne wereld bieden?

Ja hoor de oplossing lijkt gevonden, we sturen een raket de lucht in met daarin een Tesla, pop achter het stuur en dan maar rondjes draaien ergens in het heelal.  Kosten van dit project, 90 miljoen euro, doel van dit project, geen enkel. Nee reclamestunt van de heer Musk. Ben ik nu de enige die dit zo zinloos vindt en dit geld vele malen liever besteed had gezien aan het opruimen van de plastic-soep, oplossingen voor het terugdringen van kern-energie of simpel weg, mensen er van overtuigen dat we allemaal minstens 1 boom in e tuin moeten planten.

De wereld is volgens mij compleet verrot.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =