Angst regeert de wereld

Zondagmorgen, eindelijk verlost van vorst en andere ongemakken. Zoals gewoonlijk, eerst kijken wat er gaande is in de wereld. Rechter in New York schort gedeeltelijk inreis verbod voor moslims op, grote protest actie op JFK, Nederlandse politici eisen reactie van Mark Rutte. De toestand in de wereld is zorgelijk en dramatisch. Iets later in de morgen, tv aan,  herdenking van Auswitz. Ik zie nazaten van vele Joodse slachtoffers maar ook vele mensen als jij en ik. Stuk voor stuk allemaal mensen die een verleden van 40-45 met zich meedragen. Mensen die hopen en bidden, dat dit nooit meer mag gebeuren.

Dan gaan we terug naar de het heden, Amerika heeft een leider die hele doelgroepen gaat uitsluiten, die een muur wil bouwen, die 40-45 weer werkelijkheid laat worden. Wat gaat de toekomst ons brengen en hoe loopt het hier in Nederland af? 15 maart as, Nederland mag kiezen en dit is dus wat mij bang maakt. Meer dan 80 partijen willen meedoen aan deze verkiezingen, allemaal met hun eigen beloftes om dit land beter te maken. Groot aantal zal niet mee doen omdat ze niet voldoende middelen bezitten om daadwerkelijk aan de verkiezingen mee te kunnen doen. Blijven er nog altijd te veel over, daarvan zal een groot gedeelte slechts enkele honderden of duizenden stemmen krijgen.

Maar dan de peilingen, wat gaat onze eigen “Donald”doen. Ieder weldenkend mens weet dat hij niet ineens miljoenen heeft klaarliggen voor zorg, onderwijs en duizenden banen op de plank. En toch maakt hij grote kans om de grootste partij van Nederland te worden. Ook wij zullen dan muren bouwen, een inreis verbod en nog veel meer vreselijke dingen kunnen verwachten.

Ben ik bang voor een toekomst met aanslagen, Nederland als islamitisch land? Nee totaal niet. Maar de angst dat wij een land worden met en man als Wilders aan de macht? Ja zeker, dit mag toch nooit gebeuren.

2 thoughts on “Angst regeert de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =