Derde ijzeldag

Positief nieuws, vanmorgen kon ik na iets meer dan een half uur de auto te laten ontdooien en een schone vooruit, de auto starten richting Groningen. De berichten waren redelijk, hoofdwegen en de A7 zouden prima berijdbaar zijn. Eerst even 100 meter over de plaatselijke ijsbaan en ik kon de hoofdweg door het dorp oprijden. Deze was inderdaad prima om te rijden even later de A7 ook. Niets aan de hand. Zelf de parkeerplaats van de krant was redelijk te doen. Mooi ik ben ik de stad, druk zat en tussen de middag wil ik even naar buurman Bauhaus. IJsdeken en nieuwe ruitenkrabber staan op het lijstje, de eerste is verdwenen en de tweede is ondertussen gebroken. 

Wegens drukte heb ik weinig tot geen tijd om me bezig te houden met externe dingen en het feit dat er vanuit het zuiden weer een ijsregen opkomst is ontgaat me enigzins. Maar dan krijg ik tegen half 12 toch mee dat het de situatie weer ernstiger wordt. Bedenk me niet al te lang, stop een beste stapel post in de tas, dat kunnen we thuis ook, maak uitdraaien van een planning voor het promotieteam, ruim mijn bureau op en besluit weer thuis te gaan werken. Waarom onnodig wachten tot het echt foute boel is en ik wellicht met gevaar voor ongelukken richting huis moet? Kijk nog even richting de andere collega’s, iedereen die er is woont in de stad en 2 zijn er met de trein op het werk. Wanneer ik in hun schoenen stond, dan zou ik ook vertrekken. 

Gelukkig viel de terugreis mee en ben ik al lang thuis wanneer de code rood weer wordt afgegeven, wordt weer niet blij van het weerbericht van Harma Boer, zij verwacht morgen nog 1x veel ellende en dan zal de temperatuur snel omhoog gaan en worden we weer verlost van dit weer. Ondertussen wacht ik nog steeds op het warme water wat er wat mij betreft naar beneden mag komen, as vrijdag heb ik om half 10 een afspraak in Assen en daarna wil ik heel graag door richting Nijmegen en nog iets verder. Bah, gaat mijn planning voor de vrijdag dan helemaal de mist in? Net als mijn planning om een ruitenkrabber en ijsdeken te kopen?

 

Foto’s © Saskia Dijk-Lok 

 

2 thoughts on “Derde ijzeldag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =