Super goeie beurs

Vaak denk ik na een beurs, ik ga niet weer, je ruilt best wel goed, maar er zitten dubbelen tussen die je toch al bezit of je ruilt er zelfs zakjes waarvan je zelf ook 10 in de ruilbak hebt zitten. Het ruilen via internet gaat vele malen sneller en beter. Alleen heeft het ruilen via internet een heel groot nadeel.
Het is niet gezellig en je hoort de laatste theeroddels niet. Met theeroddels bedoel ik niet de personen rondom de theezakjes, maar de info omtrent net weer een ander zakje, een ander teken wat bv is toegevoegd op een zakje, anders www adres. Ach zo ontzettend veel opmerkingen en wijzigingen omtrent de theezakjes, dat hoor je op een beurs. En wat natuurlijk bijna het allerbelangrijkste is, je ziet en spreekt de verzamelaars weer. En als ik dan eerlijk mag zijn, dat is voor mij wel een van de belangrijkste redenen om naar een beurs te gaan. De echte gezelligheid.

Vandaar dat ik dus afgelopen zaterdag weer vroeg in de auto stap richting Maartensdijk. 2 uur rijden en vertrek lekker op tijd zodat we eens een keer vooraan kunnen zitten. Op de planning staat dat we er tegen half 9 zullen zijn, half uurtje speling voor wegwerkzaamheden. Maar het is vreselijk rustig op de weg en ondanks dat we bij Almere toch wegwerkzaamheden tegen kwamen, rijden we dik kwart over 8 al de parkeerplaats op. Dat ging lekker. We zijn niet de eerste, Marja (van de Knol) is er reeds en dus gaat de Knol gelijk weer bij haar in de kofferbak. De parkeerplaats stroomt lekker vol en we gaan gelijk maar naar binnen. Wie een mooi plekje wil moet niet de tijd op de parkeerplaats doorbrengen.

Het lieveheersbeestje, hoe toepasselijk in deze tijd op een nieuw zakje van Mistral 

Daarna gaat de dag bijna in een roes aan je voorbij, je hoort en ziet best veel, maar de meeste tijd zit je met je hoofd voorover in bakken en mappen te kijken. Ondertussen zijn Alie Tiemens en Marcel Heringa bij ons komen zitten en kletsen we heel wat af. Onder andere komt de beurs in Assen ter sprake en dat deze is gestopt. We vinden het alle 4 jammer maar zien toch de vele beurzen in een relatief korte periode als boosdoener. Misschien dat er een initiatief kan komen om ergens in november wanneer de noordelingen minder snel het hele land doorrijden toch nog weer eens iets georganiseerd kan worden? Gelukkig hoor ik dat de beurs bij Daatje Jager goed is ontvangen, opkomst was niet zo hoog, maar wel gezellig en iedereen heeft goed kunnen ruilen. 

En zo gaat de dag voorbij, de eerste waar ik mee ruil is Bianca Oosterman, zij is verder gegaan met de verzameling van haar moeder, lekker begin want ik ruil er gelijk 90. Zit misschien wel wat dubbel tussen, maar dat ruil ik wel weer verder. Dan is het Marianne Mourik, ook een leuk aantal en daarna gaat het in 1 lange rij door. Op een gegeven moment kom je dan eindelijk aan bij de Tsjechen, met Katka was er reeds via internet geruild en was het alleen een kwestie van overhandigen maar bij Jana duik ik volop in de bakken. Resultaat? 124 nieuwe zakjes. Vaclav gaat er gelijk achteraan en ook daar nog weer 24 nieuwe gevonden. Super!

Nieuw in de serie 

En dan opeens is het bijna 5 uur. Het lijkt zolang, een beurs van 9 tot 5 uur, maar toch vliegt de dag voorbij. Ik zie heel veel mensen, waar ik allemaal zo graag mee had willen ruilen, maar dan moeten we minstens door tot 12 uur in de nacht. Want geen tijd voor Sonja, Marjoke, Irene, Saakje, Lenie en al die anderen. O en wat te denken van Ilona met al haar schoenendozen. Misschien heb ik wel heel wat gemist. 

Deze miste ik nog steeds in de verzameling 

Nee het is goed zo, ik heb heerlijk kunnen ruilen, heb de nieuwste Sonnentor Advent, heb de leukste Velta Tea eindelijk te pakken, heb complete series kunnen ruilen maar ook missende exemplaren in een serie. Dus ik ben tevreden zelfs meer dan tevreden want er zijn 634 zakjes geruild en 101 gekocht waaronder een serie van 21 voor via Cobie van een zorginstelling. 100  6-vaks hoesjes gekocht. Laat de winter maar komen, ik heb weer genoeg om op te ruimen en ook nog wel tijd om te ruilen met al die mensen waar geen tijd voor was of zij die er niet waren. Op naar Almere voor even ontspannen, lekker eten en heerlijk toetje.

Dit was denk ik wel het mooiste zakje van de dag, misschien niet de voorzijde maar wel de achterzijde met het lieve beertje. 

One thought on “Super goeie beurs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − drie =