Vandaag in de Telegraaf

Onderstaand artikel kwam ik vanmorgen tegen in de Telegraaf.
Ik krijg ook wel eens een theepotje aangeboden, aangezien men denkt, zij verzamelt thee en dan zal ze ook wel belangstelling hebben voor een theepot. Maar een exemplaar die dit bedrag zou kunnen opbrengen heb ik nog niet binnen zien komen. Maar wie weet.

Beschadigde theepot verkocht voor 90.000 euro

DERBY – Een kleine, 250 jaar oude theepot is woensdag voor 80.000 pond (90.000 euro) geveild in de Britse stad Derby. De licht beschadigde theepot zou naar verwachting ongeveer 2250 euro opbrengen, maar leverde uiteindelijk bijna veertig keer dat bedrag op toen twee Amerikaanse verzamelaars tegen elkaar opboden. Dat meldde de Britse krant Daily Express donderdag.

„De opbrengst is opvallend, aangezien de tuit, het deksel en de theepot zelf beschadigd zijn. Maar ik denk toch niet de koper er thee in gaat zetten”, aldus veiler Charles Hanson.

De theepot is naar schatting gemaakt in 1765 en gedecoreerd met slogans tegen de Britse belasting op postzegels in de toenmalige kolonie Amerika. De Britse ‘Stamp Act’ was destijds de aanzet tot de Amerikaanse revolutie, die tot de onafhankelijkheid van het land zou leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + zes =